Foto: Pixabay

SIA "PayRay" un "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ir parakstījušas līgumu, kas ļauj mazajiem un vidējiem uzņēmumiem saņemt "Altum" portfeļgarantijas 11 miljonu eiro apmērā, informēja SIA "PayRay" vadītājs Mareks Basankovičs.

"Altum" portfeļgarantija tiek piesaistīta apgrozāmo līdzekļu aizdevuma saņemšanai, investīciju aizdevumiem un finanšu līzingam. Vienam uzņēmumam maksimālā aizdevuma summa ir 250 000 eiro. Līguma termiņš ir no viena līdz septiņiem gadiem.

Portfeļgarantijas ir "Altum" finanšu instruments, kas ļauj uzņēmējiem finansējumu bankā saņemt ar samazinātu procentu likmi un zemākām nodrošinājuma prasībām. Atšķirībā no individuālajām kredītu garantijām, portfeļgarantiju gadījumā banka kreditēšanas darījumam, kas atbilst programmas nosacījumiem, automātiski var piešķirt valsts garantiju. Portfeļgarantijas paātrina finansējuma saņemšanu uzņēmumiem.

SIA "PayRay" nodrošina līzingu, faktoringu, uzņēmumu apgrozāmo līdzekļu un investīciju finansēšanas risinājumus dažādu nozaru uzņēmumiem. SIA "PayRay" ir Lietuvas bankas "PayRay Bank" UAB meitasuzņēmums, kas pakalpojumus Latvijā sāka sniegt 2020. gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!