Foto: LETA

Solidarizējoties ar Ukrainu, Lietuvas kapitāla maksājumu pakalpojumu kompānija "Paysera", kas darbojas arī Latvijā, vairs neapkalpos darījumus Krievijas rubļos, slēgs Krievijas uzņēmumu kontus un ierobežos naudas pārskaitījumus uz un no bankām Krievijā.

"Mēs solidarizējamies ar Ukrainas iedzīvotājiem un turpmāk neapkalposim gandrīz nevienu darījumu, kas saistīts ar Krieviju," paziņoja kompānijas vadītājs Gintauts Mežetis.

Kā viņš paskaidroja, ieviešot šos ierobežojumus,"Paysera" samazina operacionālos riskus. Mežetis piebilda, ka visvairāk šis lēmums ietekmēs Krievijas pilsoņus, jo tiks slēgti juridisku personu konti "Paysera" platformā. Privātpersonu kontus kompānija slēgs tikai tad, ja tām nebūs tiesību dzīvot valstī, kas atbilst kompānijas politikai.

Esošie līgumi ar klientiem noteic, ka "Paysera" operacionālus ierobežojumus var ieviest, par to brīdinot 60 dienas iepriekš.

Mežetis arī norādīja, ka "Paysera" nekavējoties īstenos ar kompānijas darbību saistītas Eiropas Savienības un ASV noteiktās sankcijas Krievijas finanšu sektoram, kas noteiktas saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā.

Sistēma "Paysera" ir Eiropas Savienības licencēts elektronisko maksājumu uzņēmums, kas piedāvā starptautiskos naudas pārvedumus par vietējo naudas pārvedumu cenu, maksājumus internetā, izmantojot mobilās ierīces un īsziņas. Ar "Paysera" var veikt naudas pārvedumus, saņemt naudu, veikt debeta maksājumus, norēķinus veikalos un pakalpojumu sniegšanas vietās, izmantojot kvadrātkodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!