Foto: Imago/Scanpix/LETA

Eiropas Centrālā banka ceturtdien turpināja savu likmju paaugstināšanas sēriju, tiesa gan, šoreiz ceļot likmes nedaudz mērenāk – par 50 bāzes punktiem. Kārtējais palielinājums nākotnē ietekmēs kredītņēmēju maksājumus, taču ir arī labās ziņas skatoties uz situāciju tirgū un uzklausot ekspertu prognozes, lielākā daļa no likmju kāpuma jau varētu būt aiz muguras.

ECB pārziņā esošo procentu likmju gaidāmā kāpuma ietekmē aug Euribor likmes, kas raksturo vidējo aizdevuma procentu likmi starpbanku tirgū, piemēram, trīs mēnešiem, sešiem mēnešiem vai gadam. Euribor, savukārt ir daļa no kopējās procentu likmes aizdevumiem, ko iedzīvotājiem un uzņēmumiem izsniedz kredītiestādes. Šobrīd 3 mēnešu Euribor ir sasniedzis 2,081%, 6 mēnešu Euribor pieaudzis līdz 2,519%, bet 12 mēnešu Euribor – līdz 2,871%.

Tādējādi kārtējais palielinājums nākotnē ietekmēs kredītņēmēju maksājumus, taču ir arī labās ziņas skatoties uz situāciju tirgū un uzklausot ekspertu prognozes, lielākā daļa no likmju kāpuma jau varētu būt aiz muguras.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!