Foto: Privātais arhīvs

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Andrim Morozovam ir ilga darba pieredze finanšu jomā, un šobrīd viņš ir apdrošinātāja "If P&C Insurance" Baltijas biznesa segmenta vadītājs.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Andris Morozovs atzīst, ka apdrošinātājiem patlaban lielākais izaicinājums ir inflācija. "Inflācija ir smaga ekonomikas saslimšana, atlabšana parasti ir lēna un sāpīga. Arī nākamo gadu redzam kā ļoti izaicinošu gan mūsu klientiem, gan mums," viņš saka.

Interesanti, ka "If" Latvijā nodarbina vairāk informācijas tehnoloģiju profesionāļu nekā apdrošināšanas ekspertu. Rīga ir ļoti nozīmīgs informācijas tehnoloģiju centrs ne tikai Baltijas uzņēmumam, bet visai "If" grupai.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Īsi pēc augstskolas beigšanas nonācu apdrošināšanā un atradu šajā nozarē pietiekami daudz sarežģītu problēmu un intelektuālu izaicinājumu, lai paliktu uz ilgu laiku. Pēc dabas esmu introverts, un, iespējams, apdrošināšanā introvertu cilvēku ir vairāk nekā citās nozarēs. Dažkārt profesionālajā nozares vidē jūtos kā ekstraverts. Esmu nozarē, kas man ļauj attīstīties, pilnveidoties un strādāt kopā ar fantastiskiem cilvēkiem, kuri mani iedvesmo un ar kuriem kopā sasniegtais dod gandarījumu. 

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties?

Inflācija ir lielākais aktuālais izaicinājums apdrošinātājiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!