Foto: Privātais arhīvs

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Juris Grišins finansēšanas uzņēmumu "Capitalia" izveidoja iepriekšējās finanšu krīzes laikā.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Viņš atklāj, ka uzņēmuma nosaukumu aizguvis Itālijā, kad 2007. gadā apmeklēja Romu.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Es izveidoju "Capitalia" iepriekšējās finanšu krīzes laikā. Tolaik bankas bija nobijušās un finansējumu uzņēmumiem piedāvāja ļoti pasīvi un negribīgi. Tas deva man plašu augsni attīstīt "Capitalia" kā alternatīvu finansējuma sniedzēju kompānijām. Pēdējo desmit gadu laikā, tirgum mainoties, mans uzņēmums ir arī mainījies līdzi, bet saglabājis savu sākotnējo misiju – veicināt kapitāla pieejamību uzņēmumiem un banku aizdevumu papildinošā finansējuma popularizēšanu Latvijā. Pēdējos gados esmu uzsācis aktīvu darbu pie cita liela projekta – vietējo investoru ieguldījumu kultūras veicināšanas. Es vēlos paplašināt mūsu krājēju un ieguldītāju redzeslauku ārpus jau zināmajiem banku depozītiem un uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas produktiem. Attiecīgi savam darbam es arī redzu lielāku misiju par vietējās ekonomikas vides uzlabošanu un attīstīšanu.

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties?

Šobrīd ekonomiski un ģeopolitiski valda liela neziņa un nenoteiktība, pār pasauli veļas rekordaugstas inflācijas vilnis, finanšu tirgi ilgstoši piedzīvo kritumu un ir sasnieguši "lāču tirgus" ciklu, kāds nav pieredzēts kopš 2008. gada pasaules finanšu krīzes, līdz ar to kopējais fons ieguldījumiem šķietami nav tas pateicīgākais. Taču, neskatoties uz minētajiem faktoriem, uzņēmumi turpina attīstīties, savukārt privātie investori meklē iespējas, kur ieguldīt naudu, lai augstas inflācijas apstākļos nezaudētu tās vērtību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!