Foto: Privātais arhīvs
Jānis Timermanis jau desmit gadus ir finanšu informācijas nodrošinātāja "Kredītinformācijas birojs" valdes priekšsēdētājs. Brīvajā laikā viņu aizrauj hokejs, grāmatas un ceļošana, un arī savu ideālo dienu viņš iztēlojas ar grāmatu rokās.

"Kredītinformācijas birojs" uztur datubāzi, kas nodrošina informāciju par Latvijas uzņēmumu un privātpersonu finanšu datiem, kā arī veic uzņēmumu maksāšanas uzvedības, kredītreitinga un maksātnespējas novērtējumu, lai prognozētu attīstības tendences.

"Darbs ar personas datiem prasa ļoti daudz uzmanības detaļām. Katrai kļūdai ir ietekme uz kādu konkrētu personu," uzsver Timermanis. 

Uzņēmuma vadītājs atzīst, ka viņam nepatīk vārds "personība", jo tas asociējoties ar slavenību vai kaut ko unikālu. "Vienkārši daru savu darbu, cik vien labi to spēju," viņš saka. 

"Kredītinformācijas birojs" ir dibināts 2013. gada maijā. Tā akcionāri ir "Swedbank", "SEB banka", "Luminor Bank", "Citadele banka" un vācu "Creditinfo International".

2021. gadā uzņēmums strādāja ar apgrozījumu 1,3 miljonu eiro apmērā un aptuveni 40 tūkstošu eiro zaudējumiem.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Darbam cilvēks velta lielu daļu no savas dzīves. Kāpēc strādājat tieši šajā jomā? 

Man patīk puzles. Šis darbs ir kā liela puzle, kur tu lēnām un pacietīgi liec gabaliņu pa gabaliņam, kamēr sāk iezīmēties kopējā bilde. Ir brīži, kad vējš atrauj logu un sajauc daļu no tā, ko pacietīgi esi licis kopā gadiem. Un ir jāsāk no jauna. Tā ir arī šajā darbā. Tas ir kā atgādinājums, ka pacietīgs daudzu cilvēku ikdienas darbs ievieš pasaulē kaut kādu kārtību. Atliek sākt slinkot – un nekavējoties iestājas entropija jeb palielinās "nekārtības" daudzums sistēmā. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!