Foto: Privātais arhīvs

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Iļja Arefjevs ir IPAS "Indexo" izpilddirektors un valdes loceklis, un arī pirms šī amata strādājis dažādos finanšu jomas uzņēmumos.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pirms dažiem gadiem Iļja Arefjevs ieguva vadībzinātnes doktora grādu un brīvajā laikā iesaistījās akadēmiskajā darbībā. Šobrīd viņš cenšas sabalansēt savu profesionālo darbību "Indexo" ar pienesumu sabiedrībai, uzņemoties arī dažādus ar akadēmisko darbu saistītus uzdevumus.

Taujāts par pensiju nozari, viņš atzīst, ka paveikts liels darbs, bet, lai tā būtu tiešām laba, vēl tāls ceļš ejams: "Uzkrājošajos pensiju līmeņos, pie kuriem varam pieskaitīt gan 2. , gan 3., jau šobrīd ir apmēram 6,5 miljardi eiro. Skatoties ar neapbruņotu aci, var šķist, ka tas ir daudz. Taču vidēji tas sanāk mazāk nekā četri tūkstoši eiro, rēķinot uz vienu pensiju sistēmas dalībnieku. Tādēļ mums vēl ir, kur augt."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!