Foto: Privātais ahīvs

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Kerli Vares (pirms uzvārda maiņas – Kerli Gabriloviča) kopš 2017. gada ir "Luminor" bankas vadītāja Latvijā.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Vadītāja pozīcija nozīmē atbildību – par uzņēmuma rezultātiem un par cilvēkiem –, un līdzās atbildībai bieži vien ir arī paaugstināts stresa līmenis. Ar to ir jāmācās tikt galā, sarunā atzīst Kerli Vares*.

Interesanti, ka viņas pirmais amats bija ekonomikas un biznesa ziņu reportiere un darbavieta – ziņu aģentūra BNS Igaunijā.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Domāju, ka uz šo jautājumu vislabāk varētu atbildēt mana komanda. Bet, objektīvi paraugoties uz sevi no malas, varu teikt, ka esmu cilvēks, kurš ļoti labi pārzina pārmaiņas un to, kā pārmaiņu laikā vadīt cilvēkus, – pārmaiņu ieviešana mani motivē, man tas pašai šķiet interesanti. Tāpat man ir izpratne, kā šādos apstākļos motivēt, iedrošināt komandu un nodrošināt visu tā, lai pārmaiņas veiksmīgi tiktu īstenotas.

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties?

Mēs "Luminor" novērojam, ka turpinās ievērojama iedzīvotāju interese par nekustamo īpašumu iegādi, kā arī uzņēmumi aktīvi izmanto finansējuma iespējas savai attīstībai. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!