Foto: Publicitātes foto
Pagaidām piecu eiro banknotes pieejamas tikai vienas bankas bankomātos, kas skaidrojams ar šo banknošu izmēru un materiālu, kas mēdz salipt un "uzkārt" bankomātus.

Pašlaik vienīgā banka, kas piedāvā bankomātos izņemt banknotes ar mazāko vērtību, proti, 5 eiro, ir "SEB Banka", "Delfi" informē šīs finanšu iestādes Korporatīvās komunikācijas pārvaldes vadītāja Agnese Strazda. Šīm banknotēm ir atšķirīgs izmērs, bet to materiāla dēļ tām ir tendence salipt kopā, kas īpaši raksturīgs jaunām banknotēm. Tādēļ, iespējams, kādam nācies vilties no bankomāta tīru un pilnīgi svaigu piecu eiro vietā saņemot jau lietotu naudu.

Pieņemot lēmumu par to, vai jau gada sākumā, kad bija prognozējama lielāka aktivitāte, klientiem nodrošināt šīs neparocīgās banknotes banka izsvērusi risku, ka bankomātu darbība tiks ik pa laikam pārtraukta.

Pašlaik vispopulārākā summa, ko iedzīvotāji izņem no bankomātiem ir desmit eiro, kas ir tuvu latu "piecītim". Otra populārākā summa ir pieci eiro, it īpaši pirmajās stundās pēc eiro ieviešanas, acīmredzot, lai pārbaudītu, vai viss strādā.

Pagaidām "Swedbank" bankomātos piecu eiro banknotes nav pieejamas, bet banka sola tos pielāgot šim banknotēm līdz 14. janvārim. Patlaban ir pieejamas 10, 20, 50 eiro banknotes, "Delfi" sacīja Kristīne Jakubovska, "Swedbank" Eiro projekta komunikācijas vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!