Foto: F64
Latvijā ar kriptovalūtu saistītu finanšu produktu piedāvājums pēdējo gadu laikā ir pieaudzis, taču nākas saskarties arī ar krāpniecības gadījumiem, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) informācija.

Savukārt investēt "Bitcoin" nav tik vienkārši – nav ne tikai iespējams paredzēt cenas svārstības, bet iespējams zaudēt arī naudu ieguldījumu platformās, liecina kāda "Delfi" uzrunāta ieguldītāja pieredze.

Portāls arī skaidroja, kā veicas "Bitcoin" maiņas automātu biznesam Latvijā, kādas bija ieceres un kādi izrādījās galvenie šķēršļi. Saistībā ar "Bitcoin" norēķiniem "Delfi" uzrunāja aviokompāniju "AirBaltic", kas pirms vairākiem gadiem sāka pieņemt "Bitcoin" apmaiņā pret lidojumiem; bija klienti, kas šo iespēju izmantoja.

Gan iegūst, gan zaudē

Oskars (vārds mainīts) strādā algotu biroja darbu, taču seko līdzi arī norisēm finanšu tirgos. Pēc 2009. gada finanšu krīzes viņš nedaudz paniekojies, tirgojoties ar akcijām un valūtām, taču laika un resursu trūkuma dēļ šo nodarbi toreiz pametis. 2017. gada sākumā viņš kopā ar kolēģi nolēmis izmēģināt laimi kriptovalūtu tirgos – tolaik "Bitcoin" maksājis ap 1000 dolāriem. Baidoties zaudēt naudu, viņš vairākus tūkstošus dolāru izvietojis vairākās platformās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!