Foto: DELFI

Šā gada pirmajā ceturksnī VAS "Latvijas Attīstības finanšu institūcija "Altum"" uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstīšanai piešķīrusi 323 aizdevumus kopā 12,4 miljonu eiro apjomā, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāve Sandra Eglīte.

Kā vēstīts, VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka kļuvusi par "Latvijas Attīstības finanšu institūciju "Altum"".

Valsts uzdevumā "Altum" gada pirmajos trīs mēnešos piešķīra aizdevumus kopumā sešās uzņēmējdarbības valsts atbalsta programmās biznesa uzsākšanai un attīstīšanai, kas paredzētas biznesa uzsācējiem, mazajiem un vidējiem uzņēmējiem un lauksaimniekiem.

Gada pirmo ceturksni kompānija noslēgusi ar nepilna miljona eiro peļņu.

"Altum" valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko norāda, ka izsniegtā finansējuma apmērs ir par 10% lielāks nekā pērnā gada pirmajā ceturksnī.

Uzņēmuma vadītājs informē, ka arī turpmākajos periodos kompānija savu darbību vērsīs uz valsts atbalsta pieejamības veicināšanu un augsta klientu servisa nodrošināšanu.

Šobrīd aktīvo atbalsta programmu ietvaros kopš 2009.gada "Altum" dažādām uzņēmēju vajadzībām piešķīrusi 444 miljonus eiro, atbalstīti 5409 Latvijas uzņēmēju projekti.

Kopumā lielākais piešķirto kredītu skaits ir lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarē – 41% no kopējā aizdevumu skaita. Otra populārākā nozare ir apstrādes rūpniecība (20% no kopējā aizdevumu skaita), kurai seko tirdzniecība (14%).

40% no piešķirtā aizdevumu apjoma ir projektiem Rīgas reģionā, 20% - projektiem Vidzemē, 16% - Zemgalē, 15% - Kurzemē, bet Latgalē – 9% no kopējā aizdevumu apjoma jeb 41 miljons eiro.

"Altum" īstenotajās valsts atbalsta programmās 2014.gadā vēl ir pieejami vairāk nekā 70 miljoni eiro. Finansējums paredzēts uzņēmējdarbības jomām, kurās finanšu tirgus nesniedz finansējumu pietiekamā apjomā; klientiem un projektiem, kuriem nav pieejams kredītiestāžu finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!