Foto: LETA

Gada pirmajās dienās, kad Latvija pievienojusies eiro zonai, pārkāpumi naudas izdošanā veikalos nav konstatēti, piektdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" atzina Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa.

PTAC pirmajās dienās veikuši 25 kontrolpirkumus dažādos veikalos un tajos nav konstatēti pārkāpumi naudas izdošanā. Vītoliņa gan atzina, ka pārdevējiem tas ir grūts laiks, jo jārēķina cik no latiem jāizdod eiro, taču centram nav ziņu par nepareizi izdotiem atlikumiem.

Vītoliņa pieļauj, ja ir šādas kļūdams, tad tās parasti ir skaidrojamas ar cilvēcisko faktoru.

Joprojām PTAC konstatē pārkāpumus cenu norādīšanā, proti, dažviet veikalos cenas joprojām netiek norādītas abās valūtās. Šādi pārkāpumi samazinās, taču joprojām tie ir ap 37%.

Centrā saņemtas arī daudzas iedzīvotāju sūdzības. Vītoliņa televīzijā atzina, ka līdz šim PTAC saņēmis jau trīs reizes vairāk sūdzību nekā Igaunijā visā eiro ieviešanas laika periodā.

Cilvēki visbiežāk sūdzas par cenu pieaugumu, nepareizu valūtas konvertāciju un cenu nenorādīšanu abās valūtās. Pārbaudot šīs sūdzības, tās lielākoties ir pamatotas, atzīst Vītoliņa.

Jau vēstīts, ka 1.janvārī Latvija pievienojās eiro zonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!