Foto: LETA

1.janvārī apgrozībā bija 630,8 miljoni latu, bet pirmdien, 6.janvārī, bija 465,8 miljoni latu, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Eiro komunikācijas projekta vadītāja Margrieta Ulmane.

Pirmdien apgrozībā bija arī 422,8 miljoni eiro. Ulmane uzsvēra, ka līdz abu valūtu paralēlās aprites beigām, būs viss ikdienai nepieciešamais eiro apjoms.

Savukārt vidējā no bankomāta izņemtā naudas summa 1. janvārī bija 79,5 eiro un 2.janvārī 106,6 eiro. Tikmēr laikā no 2012.gada 1.jūlija līdz 2013.gada jūlijam vidējā no bankomāta izņemtā summa, konvertējot uz eiro, bija 92,7 eiro.

Arī Latvijas Pasta nodaļās turpinās latu nomaiņa pret eiro, un 302 pasta nodaļās apmainīti 4 695 499 lati. Bet kopumā 618 Latvijas Pasta pakalpojumu sniegšanas vietās, izmantojot eiro, līdz 6.janvārim veiktas pakalpojumu operācijas par aptuveni 560 tūkstošiem eiro.

Ulmane norādīja, ka skaidrās naudas izsniegšana un pieņemšana notiek raiti, pilnībā nodrošinot kredītiestāžu vajadzības pēc skaidrās naudas. Lai apmierinātu pieprasījumu pēc skaidrās naudas un nodrošinātu raitu eiro ieviešanu, Latvijas Banka izsniedza un pieņēma skaidro naudu no kredītiestādēm un to pilnvarotajiem komersantiem arī ārpus darba laika - brīvdienās.

Jau ziņots, ka Latvija eirozonai pievienojās ar šā gada 1.janvāri, ieviešot vienoto Eiropas Savienības valūtu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!