Foto: F64
Ir noslēgusies cenu aptauja par trīs "PNB Asset Management" pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plānu pārņemšanu, kurā uzvarēja "Citadeles" meitas uzņēmums "CBL Asset Management", informē banka.

"PNB Asset Management" ieguldījumu plānos uz 30. jūniju bija 66 493 dalībnieki ar uzkrātiem aktīviem 110 miljonu eiro apmērā. Savukārt "CBL Asset Management" – 174 836 dalībnieki ar uzkrātiem 583 miljoniem eiro.

"PNB Asset Management" pārvalda trīs pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plānus – PNB Konservatīvais ieguldījumu plāns "Daugava", PNB Sabalansētais ieguldījumu plāns "Venta" un PNB Aktīvais ieguldījumu plāns "Gauja".

Par plānu pārvaldīšanas pārņemšanu ir noslēgts līgums un uzsākts pārņemšanas process. Par darījumu ir informēta Finanšu un kapitāla tirgus komisija, un pašlaik to izskata Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra un Konkurences padome. Pārņemšanas pabeigšana ir plānota līdz šī gada beigām. Līdz tam brīdim klientu pensiju uzkrājumus turpina pārvaldīt "PNB Asset Management".

"CBL Asset Management" valdes priekšsēdētājs Kārlis Purgailis atzīmē, ka, piemēram "CBL Aktīvais ieguldījumu plāns" daļas vērtība kopš darbības sākuma pieaugusi par vairāk nekā 100%.

Jau vēstīts, ka šogad maija otrajā pusē "PNB Asset Management" izsludināja cenu aptauju valsts fondēto pensiju plānu pārvaldīšanas tiesību iegādei. Cenu piedāvājumi bija jāiesniedz līdz 2020. gada 2. jūnijam. Tāpat ziņots, ka šogad 29. aprīlī ar četru miljonu eiro sākumcenu pirmajā izsolē bija plānots izsolīt "PNB Asset Management" minēto triju valsts fondēto pensiju ieguldījumu plānu pārvaldīšanas tiesības, taču neviens pretendents nepieteicās.

"CBL Asset Management" ar investīciju portfeļu pārvaldīšanu nodarbojas kopš 2002. gada, bet 2003. gadā kompānija sāka pārvaldīt valsts fondēto pensiju uzkrājumus. Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2019. gada beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

Jau vēstīts, ka 2019. gada 12. septembrī "PNB banka" tika atzīta par maksātnespējīgu. "PNB bankas" darbība tika apturēta 2019. gada 15. augustā, bet 12. septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu. "PNB bankas" darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!