Foto: LETA
Maksātnespējīgās "PNB bankas" administrators cenu aptaujā ar 7,1 miljona eiro sākumcenu piedāvā iegādāties bankas grupas uzņēmumiem piederošus nekustamos īpašumus Armēnijā.

Tostarp cenu aptaujā piedāvā iegādāties "Lan Ltd" piederošo nekustamo īpašumu Malatia Sebastia rajonā, Erevānā. Nekustamais īpašums sastāv no divām biroju telpām, kuru platība ir 2464 kvadrātmetri un 2386 kvadrātmetri. Nekustamā īpašuma novērtējums un cenu aptaujas sākumcena ir 4 446 625 eiro. Pieteikties cenu aptaujai var līdz 1.oktobrim plkst.17.

Tāpat cenu aptaujā piedāvā iegādāties kompānijai "Iksov" piederošās komerctelpas Kentonas rajonā, Erevānā. Nekustamais īpašums sastāv no komerctelpām 451 kvadrātmetra platībā un 562,1 kvadrātmetra platībā. Nekustamā īpašuma novērtējums un cenu aptaujas sākumcena ir 2,16 miljoni eiro. Nekustamais īpašums ir izīrēts uzņēmumam "Livings" līdz 2032.gada 1.novembrim. Pieteikties cenu aptaujai var līdz 19.septembrim plkst.17.

Cenu aptaujā piedāvā iegādāties arī "Renders Invest" piederošo nekustamo īpašumu Malatia Sebastia rajonā, Erevānā. Nekustamais īpašums ir zemes gabals 0,4 hektāru platībā ar pielietošanas mērķi komercapbūvei. Nekustamā īpašuma novērtējums un cenu aptaujas sākumcena ir 515 211 eiro. Pieteikties cenu aptaujai var līdz 19.septembrim plkst.17.

Jau vēstīts, ka "PNB bankas" darbība tika apturēta 2019.gada 15.augustā, bet 12.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu. Par bankas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Vigo Krastiņš.

"PNB bankas" darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka (ECB) kā "PNB bankas" tiešais uzraugs 2019.gada 15.augustā nolēma atzīt "PNB banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. ECB pieņēma šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju. Ņemot vērā minēto, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēma par noguldījumu nepieejamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!