Foto: Publicitātes foto
AS "PNB banka" valdes priekšsēdētājs Olivers Ronalds Bramvels ar 30. jūliju atstājis valdes priekšsēdētāja amatu, kuru ieņēma kopš 2013. gada, informē banka.

"PNB bankas" valdē turpinās strādāt valdes locekļi Anna Verbicka, Dmitrijs Kalmikovs, Aleksejs Kutjavins un Natālija Ignatjeva.

"Ar profesionālu gandarījumu atskatos uz šo gadu laikā paveikto "PNB bankā". Kā zināms, pēdējie gadi bija ļoti satraucoši un neprognozējami Latvijas finanšu nozarei, ko ir ietekmējuši dažādi gan ārējie, gan vietējie faktori. Neskatoties uz dažādām grūtībām, banka ir spējusi saglabāt stabilu vietu banku sistēmā un turpināt nepārtrauktu darbu, nodrošinot saviem klientiem ērtākos un pieejamākos finanšu pakalpojumus," teic Bramvels.

Viņš uzsver, ka 2018. gada auditētie finanšu dati liecina, ka esam strādājuši efektīvi, lai realizētu biznesa stratēģiju gan vietējā, gan starptautiskajā tirgū. Bankas bilance ir pozitīva, kas pierāda, ka "PNB banka" joprojām ir konkurētspējīga. "Priecājos, ka vīzija par bankas turpmāko attīstību un izvirzītajiem mērķiem ir saistoša arī ASV un Eiropas investoru grupai, kuri šī gada jūnijā iegādājās bankas akciju kontrolpaketi un ir apņēmušies palielināt bankas kapitālu, kā arī aktualizēt biznesa attīstības stratēģiju, kas ietvers vēl plašāku produktu un pakalpojumu klāstu klientiem un mūsdienīgus banku tehnoloģiju risinājumus," skaidro Bramvels.

Jau ziņots, ka ASV un Eiropas investoru grupa iegādājusies 60% "PNB bankas" akciju. Līdz ar to bankas līdzšinējais lielākais īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Grigorijs Guseļņikovs atkāpies no padomes priekšsēdētāja amata.

"PNB banka" kopš šā gada marta ir tiešā Eiropas Centrālās bankas uzraudzībā, turklāt būtiskas līdzdalības iegūšana visās Vienotā uzraudzības mehānisma bankās ir Eiropas Centrālās bankas kompetence, līdz ar to gala lēmumu par darījuma īstenošanu un būtiskās līdzdalības iegūšanu pieņem Eiropas Centrālās banka.

Jau vēstīts, ka bankas agrākais īpašnieks Grigorijs Guseļņikovs tvitera ierakstā paziņoja, ka pārdevis "PNB bankas" akcijas investoriem no Eiropas un ASV. "Viss dzīvē kādreiz beidzas! Šonedēļ es un manas ģimenes locekļi pārdevām savas "PNB bankas" akcijas investoriem no Eiropas un ASV. Esmu pārliecināts – jaunie bankas akcionāri spēs atrast banku biznesa izaugsmes punktus Baltijā. Milzīgs paldies un vēlu turpmākus panākumus visai bankas komandai!" teikts ierakstā tviterī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!