Foto: Publicitātes attēls

Nekustamo īpašumu ieguldījumu pārvaldīšanas un attīstīšanas kompānijas "Lords LB Asset Management" meitas uzņēmums AS "PN Project" saņēmis 50 miljonu eiro aizdevumu. Ziemeļu Investīciju bankas (NIB) piešķirto finansējumu 25 miljonu eiro apmērā un līdzvērtīgu aizdevumu no bankas "Citadele" plānots investēt BREEAM "Excellent" standartam atbilstoša biroju centra būvniecībai "Preses nama kvartālā".

Saņemto finansējumu AS "PN Project", kas izveidota tieši projekta realizācijai, ieguldīs A klases biroju centra būvniecībai 26,5 tūkst. kvadrātmetru platībā Ķīpsalā. Ēka ir daļa no apjomīgā "Preses nama kvartāls" projekta 1.kārtas iecerēm.

"A klases biroju centrs ir nozīmīga daļa projekta ietvaros, veidojot nākotnes finanšu un inovāciju centru pašā Rīgas Zināšanu jūdzes sirdī. Projektam piesaistītās investīcijas radīs gan mūsdienīgus A klases birojus ar kvalitatīvu darba vidi un plašām plānošanas iespējām, kas sekmēs jaunu pasaules līmeņa uzņēmumu un jaunuzņēmumu piesaisti, gan arī citas priekšrocības, revitalizējot vēsturisko Preses nama teritoriju. Daudzveidīgi pakalpojumi, kā arī saskaņā ar universālā dizaina principiem atjaunota infrastruktūra, kas jo īpaši pieejama velosipēdistiem un kājāmgājējiem, uzlabos dzīves kvalitāti pilsētā," komentē "Lords LB Asset Management" pārstāvis Giedrjus Bernots (Giedrius Bernotas).

Biroju centrs projektēts atbilstoši gandrīz nulles enerģijas ēkas standartiem (NZEB) un BREEAM ilgtspējīgas būvniecības standarta "Excellent" līmenim; tas kļūs par nozīmīgu papildinājumu A klases biroju tirgum Rīgā. Investīcijas kvartālā veicinās teritorijas labiekārtošanu un turpmāku Ķīpsalas un Pārdaugavas atdzimšanu, kļūstot par Rīgas centrālo darījumu rajonu.

"Šī ir pirmā NIB finansētā BREEAM standarta "Excellent" līmeņa ēka Baltijā. Šis projekts ne tikai sekmēs videi draudzīgu ēku būvi reģionā, bet arī kalpos par piemēru, kas iedvesmo citus uzņēmumus tiekties pēc augstāka energoefektivitātes un biroju darbinieku komforta līmeņa," akcentē NIB valdes priekšsēdētājs un vadītājs Andre Kīsveks (André Küüsvek).

"Preses nama kvartāla" 1.kārtas biroju ēkas būvniecība ir pirmais NIB un "Lords LB Asset Management" sadarbības projekts.

Tas ir viens no lielākajiem Rīgas pilsētas attīstības projektiem šajā desmitgadē, tas pozitīvi ietekmēs gan vietējo iedzīvotāju dzīvi, gan sekmēs Latvijas galvaspilsētas konkurētspēju un atpazīstamību starptautiski, izteicies Vaids Žagūns (Vaidas Žagūnis), bankas "Citadele" valdes loceklis un korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā.

Biroju centra celtniecība sākta 2021. gadā, un tiek plānots, ka kvartāla pirmās kārtas būvniecība noslēgsies 2023. gadā, attīstot ne tikai A klases biroju centru, bet arī multifunkcionālo centru 40 tūkst. kvadrātmetru platībā, kurā būs pieejami mazumtirdzniecības, fitnesa, sporta un medicīnas pakalpojumi, kā arī plaša ēdināšanas zona un autostāvvieta ar 1000 vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!