Foto: LETA
Ņemot vērā Lietuvas "Snoras bankas" lielākā akcionāra maiņu, ir iespējamas kādas izmaiņas arī AS "Latvijas Krājbanka", intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" sacīja "Latvijas Krājbankas" prezidents Ivars Priedītis.

"Saistībā ar akcionāra nomaiņu "Krājbankā", iespējams, tiks sasaukta sapulce un, iespējams, būs arī kādas izmaiņas padomē," sacīja Priedītis.

Viņš tāpat norādīja, ka ticies arī ar Lietuvas bankas "Snoras" lielāko akcionāru Vladimiru Antonovu un tuvākajā laikā tiksies vēlreiz, lai uzzinātu uzņēmēja "atbildes par šo lietu".

Priedītis arī uzsvēra, ka "Snoras" dēļ nedrīkstētu ciest "Latvijas Krājbankas" prestižs, norādot, ka nozares pārstāvji viņam pauduši bažas par procesiem bankā.

Jau vēstīts, ka iepriekš Priedītis norādīja, ka "Latvijas Krājbanku" Lietuvas nacionālās bankas lēmums neietekmē, jo abas bankas ir divas dažādas iestādes ar atšķirīgu regulāciju un bilancēm. "Neesam iesaistīti kādos kopīgos projektos, kā rezultātā "Latvijas Krājbanka" varētu ciest "Snoras" dēļ," uzsvēra Priedītis.

Savukārt Lietuvas finanšu ministre Ingrīda Šimonite pēc valdības ārkārtas sēdes trešdien paziņoja žurnālistiem, ka banku "Snoras" nolemts pārņemt valsts īpašumā, bet ar esošajiem akcionāriem norēķini notiks likumā noteiktajā kārtībā. Ģenerālprokuratūra sākusi bankas bijušo vadītāju darbības pārbaudi.

Vienlaikus Lietuvas atbildīgās personas trešdien paziņoa, ka Lietuvas spertie soļi attiecas tikai uz banku "Snoras" un, ka noguldījumi šajā bankā atrodas drošībā. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece skaidroja, ka "Latvijas Krājbanka" ir Latvijā licencēta banka, kuras uzraudzību veic Latvijas iestāde, proti, FKTK, neatkarīgi no "Snoras" darbības.

Jau vēstīts, ka trešdien Lietuvas Nacionālās bankas vadība trešdien pārtraukusi komercbankas "Snoras" darbību un iecēlusi pagaidu administratoru. Bankai "Snoras" Latvijā pieder 67,9% "Latvijas Krājbankas" akciju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!