Foto: DELFI

AS "PrivatBank" akcionārs Ukrainas "PrivatBank" plāno palielināt Latvijā strādājošās bankas kapitālu, teikts Ukrainas "PrivatBank" mājaslapā publicētajā paziņojumā.

Jautājumu par bankas kapitāla palielināšanu plānots izskatīt akcionāru sapulcē 21.decembrī.

Kā ziņots, Latvijas "PrivatBank" šogad trīs ceturkšņos strādāja ar 8,06 miljonu eiro peļņu, kas ir par 28% vairāk nekā pērn atbilstošā periodā, kad tika nopelnīti 5,79 miljoni eiro. Savukārt grupas peļņa šogad bija 7,96 miljoni eiro.

Bankas tīrie procentu ienākumi par gada trīs pirmajiem ceturkšņiem sasniedza 7,45 miljonus eiro, kas ir trīs reizes vairāk nekā pērn atbilstošā periodā nopelnītie tīrie procentu ienākumi.

Aktīvu apjoms 30.septembrī bija 664,78 miljoni eiro.

Bankas kapitāla pietiekamības rādītājs septembra beigās bija 18,63% (kapitāla pietiekamības rādītājs bankai nedrīkst būt mazāks par 13,1%) un normatīvās likviditātes rādītājs - 61,56% (likviditātes rādītājs bankai nedrīkst būt mazāks par 50%).

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas informāciju trešā ceturkšņa beigās Latvijas "PrivatBank" bija pēc aktīviem 11.lielākā banka Latvijā.

Latvijā strādājošās bankas akcionārs ir Ukrainas "PrivatBank".

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piemērojusi "PrivatBank" soda naudu 2 016 830 eiro apmērā par pārkāpumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma, Kredītiestāžu likuma un citu normatīvu prasību ievērošanā. FKTK atstādinājusi bankas valdes priekšsēdētāju Oleksandru Trubakovu un atbildīgo valdes locekli Ivetu Ķerpi, kā arī uzdevusi bankas padomei nomainīt bankas valdi.

Banka FKTK lēmumu var apstrīdēt FKTK vai pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā.

"PrivatBank" plāno lūgt FKTK nepiemērot bankai naudas sodu, bet aprobežoties ar bankas valdes personālsastāva nostiprināšanu. Latvijas "PrivatBank" padome atstādinājusi no amata pienākumu pildīšanas vairākus bankas augstākos vadītājus un iesniegusi FKTK saskaņošanai bankas valdes priekšsēdētāja amata kandidatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!