Foto: LETA

Integrējot "Nordigen" kontu datu analīzes un darījumu kategorizēšanas rīkus, "PrivatBank" paplašinājusi savu atvērtās bankas (Open Banking) risinājumu klāstu un iespējas, informē banka.

Atvērtās bankas iniciatīvas ietvaros "PrivatBank" izmanto datus par klientu darījumiem, lai piedāvātu tiem bankas digitālos pakalpojumus. Banka izmanto "Nordigen" darījumu kategorizēšanas rīku, lai nodrošinātu operatīvas un precīzas šo datu apskates iespējas un automatizētu informētu lēmumu par aizdevumu piešķiršanu procesus.

"PrivatBank" ir atklājusi savu Atvērtās bankas platformu ar globālā tehnoloģiju giganta "Tieto" palīdzību. Šī platforma ir paredzēta, lai sniegtu efektīvus un novatoriskus risinājumus bankas klientiem.

"Nordigen" darījumu kategorizēšanas rīks palīdzēs bankai uzlabot darījumu attiecību nodibināšanas un aizdevumu noformēšanas procesus un palielināt izsniegto aizdevumu apjomus.

"Pagājušā gada beigās "PrivatBank" saviem klientiem sāka piedāvāt patēriņa kredītu. Bankas sadarbība ar "Nordigen" ir mūsu loģisks solis un stratēģiskais lēmums, kas ļaus uzlabot lēmumu par aizdevumu piešķiršanu pieņemšanas ātrumu un precizitāti. Banka pozitīvi un ar entuziasmu raugās uz sadarbību ar "Nordigen", jo tā paplašinās progresīvo finanšu tehnoloģiju (FinTech) izmantošanas iespējas," komentē "PrivatBank" valdes locekle Una Jansone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!