Foto: DELFI

AS "PrivatBank" jaunā valde nolēmusi slēgt bankas Itālijas filiāli.

Šāds lēmums pieņemts "pēc bankas filiāļu tīkla ekonomiskās darbības pamatotības izvērtēšanas", informē "PrivatBank".

Augustā gan bankas Itālijas filiālei tika noteikts pagaidu aizliegums veikt jaunas operācijas, jo Itālijas centrālā banka bija sākusi administratīvo procesu pret "PrivatBank" Itālijas filiāli saistībā ar klientu identifikācijas noteikumu un banku regulējuma iespējamiem pārkāpumiem. "PrivatBank" filiāle Itālijā nedrīkstēja veikt nekādas operācijas, vienīgi tās klientiem bija atļauts izņemt savus naudas līdzekļus vai arī pārskaitīt tos uz citām bankām.

"PrivatBank" paziņojumā medijiem informē, ka lēmums par filiāles darbības apturēšanu pieņemts 19.septembrī un paziņots Itālijas Centrālajai bankai. Slēgšanas process sadarbībā ar regulatoru turpināsies, līdz visas filiāles saistības pret klientiem būs apmierinātas.

Gada sākumā tika mainīta "PrivatBank" valde, kas sāka visu bankas procedūru, struktūrvienību un filiāļu tīkla ekonomiskā izdevīguma pārvērtēšanu. Bankas iekšienē sāktas izmaiņas, lai tās darbu sakārtotu atbilstoši jaunajām un stingrākajām klientu darbības izvērtēšanas prasībām, teikts bankas paziņojumā. "PrivatBank" valdes loceklis Roberts Kristians Šepfs skaidro, ka Itālijas filiāles klientu skaits un apgrozījums bija salīdzinoši neliels. Tās darbības slēgšana neatsauksies arī uz bankas turpmāko darbību.

"Būtībā filiāles atvēršanu Itālijā varam uzskatīt par iepriekšējās bankas vadības eksperimentu, kas tomēr nav atmaksājies pieaugušās konkurences, atšķirīgā tiesiskā regulējuma, kā arī finanšu krīzes radīto seku un izmainīto nozares regulatoro prasību dēļ. Iepriekšējos gados banka piekrita finansēt un līdzdarboties augstāka riska projektos, kas šobrīd vairs nav iespējams. Situācija ir būtiski mainījusies, jo mainījušās ir arī prasības pret bankām un to klientu darījumiem," norāda Šepfs.

Kā ziņots, pērn Latvijas finanšu tirgus uzraugs sodīja "PrivatBank" par pārkāpumiem naudas atmazgāšanas prasību ievērošanā.

"PrivatBank" Latvijā šogad otro ceturksni noslēdza ar 4,76 miljonu eiro peļņu, bet grupas peļņa bija 4,82 miljoni eiro. Bankas aktīvi jūnija beigās bija 512,73 miljoni eiro. Jūnija beigās "PrivatBank" pēc aktīviem bija 11.lielākā banka Latvijā.

Latvijas "PrivatBank" lielākais akcionārs ir Ukrainas "PrivatBank" (46,54%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!