Foto: DELFI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājas amatā iecēla Santa Purgaile atstājusi bankas "Citadele" valdes locekles amatu, liecina bankas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Paziņojumā teikts, ka ceturtdien, 24. oktobrī, Saeima apstiprināja Purgaili FKTK vadītājas amatā, tādējādi Purgaile ceturtdien atstāja bankas "Citadele" valdes locekles amatu.

Purgailes pārziņā bija bankas "Citadele" grupas biznesa attīstība un vadība Baltijā dažādos ar korporatīvo klientu apkalpošanu saistītos jautājumos. Turpmāk Purgailes līdzšinējos pienākumus bankā "Citadele" pildīs bankas valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

FKTK atzīmēja, ka Purgaile sāka darbu FKTK no brīža, kad Saeima viņu iecēla šajā amatā.

Tāpat norādīja, ka atbilstoši FKTK likuma pārejas noteikumiem Saeimas apstiprinātajam jaunajam komisijas priekšsēdētājam pēc saskaņošanas ar finanšu ministru un Latvijas Bankas padomi bez kavēšanās jāvirza apstiprināšanai Saeimā jaunos padomes locekļu amata pretendentus.

FKTK likuma pārejas noteikumi paredz, ka līdzšinējie padomes locekļi, kurus amatā iecēlis priekšsēdētājs, turpina pildīt amata pienākumus līdz brīdim, kad Saeima apstiprina amatā otro no diviem jaunās padomes locekļiem.

"Līdzšinējie padomes locekļi pašlaik vienlaikus ir arī departamentu direktori, taču turpmāk tā nebūs. Pēc jaunās padomes abu locekļu apstiprināšanas, līdzšinējie trīs padomes locekļi ieņems departamenta direktora amatus," pauda FKTK.

Šobrīd FKTK padomē strādā Juridiskā un licencēšanas departamenta vadītājs Gvido Romeiko, Regulējošo prasību un statistikas departamenta vadītāja Ludmila Vojevoda un Uzraudzības departamenta vadītāja Nora Dambure.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Saeima ceturtdien iecēla Purgaili FKTK priekšsēdētājas amatā.

Par viņas kandidatūru nobalsoja 55 deputāti, pret bija četras balsis, savukārt 21 deputāts balsojumā atturējies. Par Purgailes iecelšanu FKTK vadībā balsoja koalīcijas partiju deputāti un četri Zaļo un zemnieku savienības deputāti, pret balsoja četri pie frakcijām nepiederošie deputāti - Linda Liepiņa, Karina Sprūde, Jūlija Stepaņenko un Didzis Šmits. Balsojumā atturējās "Saskaņas" frakcijas politiķi. Vēl pieci deputāti, tostarp viens koalīcijas deputāts, balsojumā nepiedalījās.

Purgaile kopš 2012. gada strādāja bankā "Citadele". Sākotnēji viņa bija biznesa attīstības direktore, bet vēlāk – no 2017.gada – korporatīvo klientu apkalpošanas direktore. Purgaile bija arī bankas "Citadele" valdes locekle. Kopš 2017. gada viņa bija arī Latvijas Finanšu asociācijas Kreditēšanas komitejas līdzpriekšsēdētāja. Iepriekš Purgailes darbavieta bija "SEB banka", kur viņa no 2009. līdz 2012. gadam vadīja privātbaņķieru biznesu Latvijā un Baltijā, savukārt vēl pirms tam viņa vadīja Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!