Foto: DELFI

Saeima pirmdien, 8. jūlijā, ārkārtas sēdē atbalstīja līdzšinējā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja Pētera Putniņa un viņa vietnieces Guntas Razānes atbrīvošanu no amata, kā arī apstiprināja FKTK jauno vadītāju uz laiku.

Atbalstītais lēmumprojekts paredz, ka Putniņš un Razāne no saviem amatiem tiek atbrīvoti ar 15. jūliju. No šī datuma par FKTK vadītāju uz laiku kļūs komisijas Uzraudzības departamenta Monetāro finanšu iestāžu darbības analīzes daļas vadītāja Kristīne Černaja-Mežmale.

Jau ziņots, ka pagājušā piektdienā finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), tiekoties un izvērtējot vairākus iespējamos FKTK pagaidu vadītāja kandidātus, nolēma virzīt izskatīšanai Latvijas Bankas padomē Černajas-Mežmales kandidatūru. Latvijas Bankas (LB) padome pirmdien, 8. jūlijā, ārkārtas sēdē atbalstīja Černajas-Mežmales virzīšanu FKTK pagaidu vadītāja amatam.

Reira un LB padomes kopīgi virzītās Černajas-Mežmales kandidatūru pirmdien izskatīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, pēc kā jautājums apstiprināšanai tika virzīts izskatīšanai Saeimā.

Izmaiņas FKTK vadībā radās saistībā ar to, ka komisijas priekšsēdētājs Putniņš un viņa vietniece Razāne 4. jūlijā iesniedza atlūgumus, bet par viņu atbrīvošanu no amata jālemj Saeimai.

Putniņam un Razānei, atstājot amatu, pienāksies Saeimas nesen likumā noteiktā kompensācija 80% apmērā no gada mēnešalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!