Foto: Publicitātes attēli

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja 13. decembrī atbalstījusi projekta pieteikuma "Rail Baltica" integrēšanai Rīgas centra infrastruktūrā iesniegšanu Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

Atbalstot projektu "Eiropas nozīmes dzelzceļa infrastruktūras "Rail Baltica" integrēšana Rīgas valstspilsētas centra infrastruktūrā", Pilsētas attīstības komiteja ir uzdevusi Pilsētas attīstības departamentam sadarbībā ar Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldi iesniegt projekta iesniegumu CFLA izsludinātajā atlasē. Tāpat ir apstiprinātas projekta izmaksas 28 miljonu eiro apmērā, tai skaitā ES Kohēzijas fonda finansējums 23,8 miljonu eiro apmērā un nacionālā finansējuma daļa 4,2 miljonu eiro apjomā. Jautājums par līdzfinansējuma apstiprināšanu tiks virzīts izskatīšanai Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Projekta mērķis ir nodrošināt gājējiem, velobraucējiem un sabiedriskajam transportam drošu un ērtu pārvietošanos Rīgas Centrālas stacijas piegulošajā teritorijā.

Ņemot vērā "Rail Baltica" dzelzceļa stacija izbūvi, projekta gaitā ir plānota Ģenerāļa Radziņa krastmalas, 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas krustojuma saistītās infrastruktūras pārbūve, gājēju kustības pilnveide Gogoļa ielā, kanālmalas pieejamības nodrošināšana starp "Rail Baltica" Centrālās stacijas projekta robežu pie nojaucamā TC "Titāniks" un Pilsētas kanālu, kā arī Timoteja – Turgeņeva ielas krustojuma pārbūve. Tas uzlabos savstarpējos satiksmes savienojumus starp Rīgas Centrālās dzelzceļa staciju, Rīgas starptautisko autoostu, Rīgas Centrāltirgu, Daugavas promenādi un Vecrīgu.

Projekts tiks īstenots laika posmā no 2022. gada janvāra līdz 2023. gada decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!