Foto: LETA

Bijušais AS "Swedbank" vadītājs Reinis Rubenis kļuvis par Kazahstānas bankas "ForteBank" vadītāju, liecina viņa paziņojums.

"Ar šo sākas jauns posms manā dzīvē – uzsākot dzīvi Nursultānā, Kazahstānā ar jauniem darba pienākumiem – kļūstot par "ForteBank" vadītāju. Ar šo es gribu pateikt vienu no maniem vislielākajiem publiskajiem "paldies!" savai ģimenei par atbalstu. Jaunas iespējas mūs uzrunāja ar jaunu dinamiku, ar starptautiskiem apvāršņiem un kontekstiem, bet arī ar citas izglītības, kultūras iepazīšanu, kura rosināja mūsu iztēli. Ceru arī, ka situācija atgriezīsies normālākas dzīves rāmjos. Kas vēl interesanti - es neesmu vienīgais latvietis, kurš strādās Kazahstānas finanšu sistēmā... Agris Preimanis ir EBRD Kazahstānas nodaļas vadītājs," teikts Rubeņa paziņojumā.

"Reinim ir iespaidīgas profesionālās zināšanas un pieredze vadošo finanšu institūciju vadīšanā ļoti konkurētspējīgos tirgos," portālā "kursiv.kz" komentē "ForteBank" vairākuma akcionārs Bulats Utemuratovs. Viņš norāda, ka savas ilggadējās karjeras laikā Rubenis ir pierādījis, ka viņa stiprā puse ir spēja veidot efektīvu mijiedarbību ar tirgus dalībniekiem, regulatoriem un partneriem. "Viņa pieredze un enerģija palīdzēs bankai radīt vislabāko klientu pieredzi saviem klientiem un virzīs visu komandu uz panākumiem," sacīja bankas akcionārs.

"No savas puses vēlos ar pārliecību teikt, ka darīšu visu, lai stiprinātu bankas panākumus un katra klienta labklājību. Sākot ar šodienu, veidosim "Forte" kā Eiropas banku, kurai klienti uzticas un kuru mīl," paziņojumā norāda Rubenis.

Šolpana Nurumbeta, kura valdes priekšsēdētājas pienākumus pildīja kopš 2021. gada 1. augusta, turpinās strādāt kā valdes priekšsēdētāja vietniece un valdes locekle.

No 12. janvāra strādā visas bankas filiāles.

"ForteBank" Kazahstānas banku pakalpojumu tirgū darbojas vairāk nekā 20 gadus. Faktiskais īpašnieks ir Bulats Utemuratovs ar 87,45% izvietoto parasto akciju daļu, no kurām 7,66% ir uzrādītas globālo depozitārija sertifikātu veidā, kuru pamatā ir "ForteBank" parastās akcijas. Bankas tīklā ir 20 filiāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!