Foto: LETA

Omskas arbitrāžas tiesa pēc problemātisko aktīvu pārvaldītāja AS "Reverta" (iepriekš "Parex banka") apelācijas sūdzības atcēlusi zemākas instances tiesas lēmumu, ar kuru bija noraidīta “Revertas” prasība iekļaut parāda prasījumu kompānijas "Severneft" likvidācijas bilancē, apstiprināja bankā.

Saskaņā ar Omskas tiesas lēmumu, "Revertas" prasījums ir iekļauts "Severneftj" bilancē.

Lai gan šis lēmums vēl ir pārsūdzams, tomēr tas ir uzskatāms par būtisku pavērsienu "Revertas" centienos atgūt līdzekļus, norādīja kompānijā.

"Reverta" Krievijā cīnās par aptuveni 100 miljonu ASV dolāru (52 miljonu latu) atgūšanu. Kredīts 2006.gadā izsniegts kompānijai "Severorgsintez", bet to galvojusi "Severneft".

Pērnā gada sākumā sākta "Severorgsintez" likvidācija, bet vēl gadu iepriekš - arī "Severneft" likvidācijas process. Par šo faktu kredīta devējam netika pienācīgā kārtā paziņots, un "Reverta" uzsāka savu interešu aizstāvību Krievijas un starptautiskajos likumos noteiktajā kārtībā.

Šajā procesā tiesā kā lieciniekam nācās ierasties lielākās Krievijas naftas kompānijas "Rosņeft" eksprezidenta brālim Žanam Hudаnaitovam, lai uzrādītu sava paraksta un rokraksta paraugus un tā būtu iespējams pārliecināties, vai tieši viņš savulaik ir parakstījis pilnvarojumu kompānijas "Severneft" vārdā. Par šī uzņēmuma parāda piedziņu tieši cīnās "Reverta".

"Reverta" darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos - kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Kopš 2010. gada 1. augusta līdz 2012. gada 26. jūlijam "Reverta" no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi vairāk nekā 380 miljonus eiro (267 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!