Foto: Shutterstock

Problemātisko aktīvu pārvaldītāja AS "Reverta" 2017. gada februārī ir veikusi kārtējo procentu maksājumu Valsts kasei 3,7 miljonu eiro apmērā, portāls "Delfi" uzzināja kompānijā.

Kopš 2010. gada 1. augusta Valsts kasei ir atmaksāts 430,1 miljons eiro, bet kopumā valsts no „Reverta" dažādu maksājumu veidā ir saņēmusi 690,3 miljonus eiro, tostarp 16 miljonus eiro nodokļu maksājumu veidā.

Atgūto līdzekļu daudzums 2016. gada beigās sasniedza 740,3 miljonus eiro jeb 66 % no visiem „Revertā" atstātajiem problemātiskajiem aktīviem, tā pārsniedzot „Reverta" vadības sākotnējās aplēses.

Šobrīd „Reverta" kredītportfelī ir atlikuši tikai objekti ar sarežģītu un laikietilpīgu izstrādes gaitu. Pārējos aktīvus „Reverta" savā darbības laikā jau ir izstrādājusi, realizējusi un atgūto naudu atmaksājusi valstij.

Ņemot vērā „Reverta" noteikto ierobežoto darbības laiku, šobrīd atlikušajiem aktīviem tiek meklēts investors, lai līdz 2017. gada beigām „Reverta" varētu beigt saimniecisko darbību. Līdztekus pārdošanas procesam „Reverta" turpinās portfeļu izstrādi līdz to pārdošanas brīdim.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto "Parex bankas" restrukturizācijas plānu "Revertas" darbība tiek izbeigta 2017. gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām "Revertai" jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!