Foto: LETA

Likvidējamā akciju sabiedrība "Reverta" 2017. gada novembrī ir veikusi procentu maksājumus Valsts kasei septiņu miljonu eiro apmērā un kopumā šī gada laikā Valsts kase no "Reverta" procentu maksājumos ir saņēmusi jau 18 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja "Reverta" Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa.

"Šobrīd mūsu darbs rit atbilstoši plānam – veicam paredzētos maksājumus Valsts kasei, tikko pilnībā pabeidzām kredītportfeļa pēdējās un apjomīgākās daļas nodošanu investoram "Gelvora", kā arī aktīvi turpinām visai sarežģīto un apjomīgo "Reverta" likvidācijas procesu," skaidroja "Reverta" likvidatore Ruta Amtmane.

Vēl vienu – pēdējo – procentu maksājumu Valsts kasei "Reverta" plāno veikt šī gada decembra beigās.

Kopš 2010. gada 1. augusta "Reverta" no problemātiskajiem aktīviem ir atguvusi vairāk nekā 763 miljonus eiro, kas veido 70 procentus no visiem "Reverta" atstātajiem problemātiskajiem aktīviem. Šis rādītājs būtiski pārsniedz "Reverta" vadības sākotnējās aplēses un vidējos rādītājus nozarē.

"Reverta" problemātisko aktīvu pārvaldītāja darbu uzsāka 2010. gada 1. augustā pēc "Parex banka" sadalīšanas. Uzņēmumā tika atstāti tikai zemas kvalitātes aktīvi ar ilgstošām maksātspējas grūtībām, un tā darbības mērķis bija saprātīgā termiņā un iespējami lielākā apjomā atgūt valsts izsniegto atbalstu "Parex banka". Ņemot vērā, ka "Reverta" šogad savu mērķi būs izpildījusi, 2017. gada 1. jūlijā ir uzsākta uzņēmuma likvidācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!