Foto: LETA

Pārdošanas konsultants SIA "KPMG Baltics" ir izanalizējis AS "Reverta" un SIA "Hiponia" aktīvus, lai izveidotu apakšportfeļus, kas varētu būt interesanti potenciālajiem investoriem, portālam "Delfi" pavēstīja Privatizācijas aģentūras Sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš.

Viņš atgādināja, ka Ministru kabinets iepriekš atbalstīja "Revertas" apakšportfeļu pārdošanas uzsākšanu, turpinot aktīvu izstrādi.

"Pārdošanas konsultants ir pabeidzis sagatavošanās darbu fāzi, kas paredzēja "Reverta" un "Hiponia" aktīvu analīzi un portfeļu izveidošanu, kā arī izveidojis pārdodamo portfeļu datu bāzi (virtual data room) un veic mārketinga aktivitātes," skaidroja Kārkliņš, piebilstot, ka par "Revertas" pārdodamajiem portfeļiem uzrunāti 65 starptautiskie un reģionālie investori.

Atbilstoši noteiktajai kārtībai parakstīti konfidencialitātes līgumi un investoriem tiek nodrošināta pieeja datiem.

Visiem investoriem tika sniegta informācija arī par "Hiponia" aktīviem, taču par "Hiponia" portfeļiem investoru interese vēl tiek apkopota, informēja PA pārstāvis.

Tiek plānots, ka investoru piedāvājumu apkopojums ir jāsagatavo līdz 2017. gada 31. martam, iesniedzot ziņojumu valdībā, minēja Kārkliņš.

"Revertas" darbība ir koncentrēta trīs galvenajos virzienos: kredītu restrukturizācija, parādu atgūšana, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldīšana un pārdošana. Kopumā no problemātisko aktīvu restrukturizācijas, vērtspapīru realizācijas un nekustamo īpašumu pārdošanas "Reverta" no 2010. gada 1. augusta līdz 2016. gada 31. maijam bija atguvusi 695,8 miljonus eiro.

"Hiponia" jaunus aizdevumus neizsniedz, bet tās darbība ir vērsta uz maksimālu līdzekļu apjoma atgūšanu no pārvaldītā portfeļa.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto "Parex bankas" restrukturizācijas plānu "Revertas" darbība tiek izbeigta 2017. gada beigās. Līdz tam "Revertai" jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība.

Savukārt "Hiponia" darbība atbilstoši EK lēmumam jāizbeidz 2018. gada 31. decembrī. Ņemot vērā uzņēmumu portfeļu līdzību, abi uzņēmumi ir piesaistījuši kopēju pārdošanas konsultantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!