Foto: F64
"Rietumu banka" šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 21,795 miljonu eiro apmērā, kas ir par 20,4% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina bankas publiskotā informācija. Vienlaikus bankas grupas peļņa pieaugusi par 96,5% un bija 22,89 miljoni eiro.

"Šobrīd banka aktīvi strādā, lai radītu apstākļus izaugsmei un dinamiskai attīstībai jaunajā, pēckrīzes periodā. Šis darbs, pirmkārt, skar banku tehnoloģijas, klientu apkalpošanu, kredītu un investīciju sfēras – visplašākajā nozīmē," pauž "Rietumu bankas" valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja.

Bankas procentu ienākumi 2021.gada deviņos mēnešos bija 27,805 miljonu eiro apmērā, procentu izdevumi – 10,094 miljoni eiro, komisijas naudas ienākumi – 11,296 miljoni eiro, bet komisijas naudas izdevumi – 2,167 miljoni eiro.

"Rietumu bankas" aktīvi šogad 30. septembrī bija 1,501 miljarda eiro apmērā, kas ir par 1,5% jeb 21,617 miljoniem eiro vairāk nekā pagājušā gada beigās, kad bankas aktīvi bija 1,479 miljardi eiro.

Noguldījumos "Rietumu banka" septembra beigās bija piesaistījusi 1,087 miljardus eiro, kas ir par 0,4% vairāk nekā pagājušā gada beigās, bet kredītos banka bija izsniegusi 654,851 miljonu eiro, kas ir pieaugums par 8%.

Savukārt bankas kapitāla un rezervju apmērs šogad septembra beigās bija 343,981 miljons eiro, kas ir pieaugums par 6,2% salīdzinājumā ar pagājušā gada beigām.

"Rietumu bankas" kapitāla pietiekamības rādītājs septembra beigās bija 23,09%.

Bankas finanšu pārskatā minēts, ka "Rietumu banka" plāno nostiprināt pozīcijas tirgū ar mērķi nodrošināt stabilu peļņu un uzlabot efektivitātes rādītājus. Starp bankas prioritātēm ir turpināt stabilu izaugsmi, uzlabot tehnoloģiju bāzi, kā arī nodrošināt administratīvās infrastruktūras atbalstu. Banka plāno turpināt pilnveidot kontroles un riska vadības sistēmas, personāla apmācību un visu darbinieku profesionālo izaugsmi.

2020.gada deviņos mēnešos "Rietumu banka" strādāja ar peļņu 18,108 miljonu eiro apmērā, savukārt pagājušajā gadā kopumā bankas auditētā peļņa bija 18,125 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šogad jūnijā piemēroja "Rietumu bankai" soda naudu 5,85 miljonu eiro apmērā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas prasību pārkāpumiem. Bankai arī tika noteikti vairāki tiesiskie pienākumi konstatēto pārkāpumu un trūkumu novēršanai.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" ir piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!