Foto: LETA
AS "Rietumu Bankas" peļņa pērn bijusi 33,7 miljoni eiro, kas ir nedaudz vairāk nekā iepriekšējā gadā, portālu "Delfi" informēja bankas valdes priekšsēdētājs Rolfs Fulss.

Bankas aktīvi 2018. gada 31. decembrī bija 1,5 miljardi eiro, klientu noguldījumi – 1 miljards eiro, kapitāls un rezerves – 470 miljoni eiro. Tiek uzsvērts, ka banka turpina uzturēt augstu efektivitātes līmeni: aktīvu atdeves rādītājs (ROA) ir 1,78%, kapitāla atdeves rādītājs (ROE) – 7,22%. Banka nodrošina augstu likviditātes seguma rādītāju – 1290,09% (minimālais normatīvs ir 100%).

Latvijas finanšu nozarei 2018. gads bija ļoti piesātināts laiks. Bankām neilgā laikā nācās veikt kardinālas reformas, lai atbilstu kompetentu starptautisku struktūru un regulatora noformulētajiem jaunajiem standartiem. "Rietumu Banka" pirmajā pusgadā pārtrauca attiecības ar daļu no saviem klientiem, kuri noteiktajos termiņos nespēja mainīt savas uzņēmējdarbības organizāciju un padarīt to atbilstīgu ieviestajiem normatīviem, norāda Fulss.

"Rietumu Banka" izstrādāja un sāka īstenot atjaunoto biznesa modeli un stratēģiju. Banka paplašina savus pakalpojumus gan vietējā – Latvijas, gan Eiropas kopējā tirgū, koncentrējas uz nekustamā īpašuma, rūpniecības, pakalpojumu, loģistikas, jauno tehnoloģiju un citu nozaru apkalpošanu un kreditēšanu.

Tāpat turpinās sadarbība arī ar turīgām privātpersonām, kurām tiek sniegts plašs pakalpojumu klāsts kapitālu pārvaldības jomā, uzsver bankas vadītājs.

"Pagājušais gads bija pārmaiņu laiks gan Latvijas finanšu nozarei, gan arī "Rietumu Bankai" kā vienai no vadošajām tirgus dalībniecēm. Krasā prasību maiņa un tai sekojusī klientu skaita samazināšanās dabiski atspoguļojās aktīvu un noguldījumu apjomā. Attiecīgi koriģējām bankas stratēģiju. Gada rezultāti liecina, ka "Rietumu Bankas" atjaunotā stratēģija ir veiksmīga. Mēs saglabājam Latvijas un Baltijas lielākās privātās bankas statusu, uzturam stabilu kapitāla bāzi un ārkārtīgi augstu likviditāti. Visu gadu turpinājām pelnīt, atvērt jaunu klientu kontus, izskatīt un finansēt viņu biznesa projektus," norāda Fulss.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" ir piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!