Foto: DELFI
Darbu "Rietumu bankas" valdē atstājusi Natālija Ignatjeva, liecina "Firmas.lv" informācija.

Darbu bankas valdē turpina valdes priekšsēdētājs Rolfs Fulss, kā arī Iļja Suharenko, Ruslans Stecjuks un Jeļena Buraja.

Izmaiņas bankas valdes sastāvā Komercreģistrā iegrāmatotas ceturtdien, 24. maijā.

Vienlaikus "Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka šogad 14. maijā "Rietumu bankas" akcionāri ārkārtas sapulcē veikuši izmaiņas padomes sastāvā, padomē uz nākamo pilnvaru termiņu iecelts Leonids Esterkins, Arkādijs Suharenko, Valentīns Bļugers, kā arī Dermots Desmonds (Dermot Desmond) un Brendans Tomass Mērfijs (Brendan Thomas Murphy), bet nav pārvēlēts Aleksandrs Gafins (Alexander Gafin).

Attiecīgās izmaiņas "Rietumu bankas" padomes sastāvā Komercreģistrā gan pagaidām nav iegrāmatotas.

""Rietumu banka" turpina pārveidoties, tā kļūst kompaktāka, kas atspoguļojas arī tās struktūrā un top menedžmenta pienākumu sadalē. Izmaiņas padomē un valdē ir veiktas kopējo bankā notiekošo pārmaiņu kontekstā, saskaņā ar to plānu, jaunajiem mērķiem un uzdevumiem," sacīja bankas preses sekretāre Eleonora Gailiša.

Ziņots, ka "Rietumu banka" pagājušajā gadā strādāja ar peļņu 33,034 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,4 reizes mazāk nekā 2016. gadā. Savukārt "Rietumu bankas" aktīvi 2017. gada beigās bija 2,999 miljardi eiro, kas ir par 13,5% jeb 466,984 miljoniem eiro mazāk nekā 2016. gada beigās.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" 2017. gada beigās bija piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!