Kad pasaules milžiem klājas slikti, mazajiem uzņēmumiem paveras iespējas, viesojoties "Nākotnes kapitālā", saka AS "SAF Tehnika" valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs, kurš sava uzņēmuma labākās īpašības salīdzina ar prusaku un kāmīšu iezīmēm.

"Jebkurš Latvijas ražojošais uzņēmums pasaules līmenī ir mazais uzņēmums," saka Bergs, skaidrojot, ka veiksmīgie uzņēmumi dzīvo nišās. Tas nozīmē, ka Latvijas uzņēmumiem krīzes ir liels iespēju laiks. "Kādēļ? Ja pasaules tirgus nogāžas par 10%, lielajiem ir pavisam slikti," saka Bergs, norādot – ja "lielais" bankrotē, paliek brīva liela telpa, kurā uzņēmums var iespraukties. Viņš gan piebilst, ka tas neattiecas uz tādiem "biržas" produktiem kā piens vai graudi. 

Bergs to akcentē, atklājot, ka uzņēmumam aizvadītie periodi ir bijuši labi. 

"Tīģerim vajag daudz ēst," saka uzņēmuma pārstāvis, skaidrojot, kāpēc sīkstums un neatlaidība atalgo "SAF Tehniku". "Man ir vesels stāsts par to, ko vajadzētu par Latvijas nacionālo dzīvnieku. Prusaks ir baigi foršs dzīvnieks, jo viņam ir nenormāli labas īpašības. Viņš ir maziņš, viņš ir veikls, viņš spēj iztikt ar mazumiņu," saka Bergs, iezīmējot, ka tas ir tas, kas nepieciešams mazajiem uzņēmumiem. Taču tas atspoguļojas arī kopumā Latvijā – smago 2008. gada krīzi varējām pārdzīvot tādēļ, ka spējām pielāgoties. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!