Foto: LETA
Saistībā ar AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") konstatēto līdzekļu iztrūkumu Valsts policijā (VP) ir sākts kriminālprocess, apstiprināja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Viņa norādīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir informējusi prokuratūru par "Krājbankā" konstatēto līdzekļu iztrūkumu. Saistībā ar to VP ir sākusi kriminālprocesu, bet prokuratūra pār šo procesu veic uzraudzību, piebilda Pakalne.

Sīkākus komentārus viņa pagaidām nesniedza, aicinot vērsties VP, kas ir šī procesa virzītāja.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte pagaidām nevarēja apstiprināt, vai policijas lietvedībā ir šāds kriminālprocess, taču viņa solīja tuvākajā laikā to noskaidrot.


Tikmēr neoficiāla informācija, kas ir aģentūras LETA rīcībā, liecina, ka pagājušajā nedēļā nozīmīgi naudas līdzekļi - vairāki desmiti miljoni latu - pārskaitīti prom no "Krājbankas". Tas arī mudinājis likumsargus un finanšu tirgus uzraugus rīkoties tik strauji un ierobežot bankas darbību.

Kā ziņots, FKTK padome pirmdien nolēma apturēt visu "Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra, informēja FKTK.

FKTK nolēmusi apturēt arī "Krājbankas" valdes un padomes darbību un iecelt bankā FKTK pilnvarnieku grupu, kas veic bankas pārvaldīšanu un ir pārņēmusi valdes un padomes tiesības. Par pilnvarnieku grupas vadītāju iecelts FKTK priekšsēdētājas vietnieks Jānis Brazovskis.

FKTK pārstāve Ieva Upleja apstiprināja, ka FKTK lēmums apturēt bankas darbību attiecas arī uz bankas ikdienas saimniecisko darbību. "Banka patlaban nedrīkst veikt nekādus maksājumus, tostarp savu rēķinu apmaksu par saņemtajiem komunālajiem un citiem pakalpojumiem," skaidroja Upleja.

Kā novēroja aģentūra LETA, šodien ir slēgtas "Krājbankas" filiāles, nedarbojas "Krājbankas" bankomāti, nav iespējams norēķināties ar "Krājbankas" izdotajām maksājumu kartēm, kā arī nevar veikt darījumus "Krājbankas" internetbankā. Līdz ar to cilvēki, kuriem alga vai pensija tikusi pārskaitīta uz "Krājbankas" kontu, pagaidām ar šo naudu rīkoties nevar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!