Foto: LETA

"SEB bankas" bankomātos turpmāk nevarēs iemaksāt 500 eiro banknotes, savukārt "Swedbank" bankomātos un daļā bankas "Citadele" bankomātu šāda iespēja ir.

"SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke pavēstīja, ka "SEB bankas" bankomātos iemaksai turpmāk nepieņems 500 eiro banknotes. "Ņemot vērā, ka apgrozībā ir nonākuši augstas klases 500 eiro banknošu viltojumi, "SEB bankas" bankomātos pašlaik vairs netiek pieņemtas iemaksai 500 eiro nomināla banknotes," viņš sacīja.

Vienlaikus Panke atzīmēja, ka klienti, kuri vēlas kontā iemaksāt 500 eiro banknotes, ir aicināti doties uz kādu no "SEB bankas" filiālēm, kas piedāvā skaidras naudas darījumus. Par 500 eiro nomināla banknošu iemaksu kontā filiālēs komisijas maksa netiks ieturēta.

Bankas "Citadele" ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece sacīja, ka šobrīd daļai bankas bankomātu, kuros viltojumus ir grūti atpazīt, ir atslēgta funkcija iemaksāt 500 eiro banknotes, bet daļa bankas bankomātu modeļu atpazīst viltojumus, tāpēc tajos ir iespēja iemaksāt arī 500 eiro nomināla banknotes.

"Šobrīd kopā ar bankomātu piegādātājiem meklējam tehnisku risinājumu, lai visos bankas "Citadele" bankomātos varētu iemaksāt 500 eio banknotes," sacīja Ābelniece.

Savukārt "Swedbank" mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska sacīja, ka "Swedbank" bankomātos patlaban 500 eiro banknotes var iemaksāt, taču banka seko līdzi situācijai ar viltojumu parādīšanos, kā arī veic testus, lai atbilstoši aktuālajai situācijai pieņemtu atbilstošu lēmumu.

2016. gada beigās "Swedbank" bija 124 bankomāti ar skaidras naudas iemaksas funkciju, "SEB bankai" bija 73 bankomāti ar skaidras naudas iemaksas funkciju, bet bankai "Citadele" - 65, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!