Foto: LETA

No šodienas "SEB bankas" klienti var pievienot savu privātpersonas vai uzņēmuma maksājumu karti "Apple Pay", lai norēķinātos par pirkumiem veikalos, lietotnēs un internetā, informē bankas pārstāvji.

"Apple Pay" ir pieejams "iPhone", "Apple Watch", "iPad" un "Mac" ierīcēs.

“Maksājumu karte ir vairāk nekā 400 000 "SEB bankas" klientu, un "Apple Pay" ir viens no gaidītākajiem digitālajiem risinājumiem. Norēķināties ar "iPhone" vai "Apple Watch" ir ļoti vienkārši, tāpēc esam gandarīti, ka šis ērtais, drošais un privātais maksājumu risinājums papildina mūsu digitālo pakalpojumu klāstu,” norāda "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars.

Lai veiktu bezkontakta maksājumu ar "Apple Pay", klientam vienkārši jāpietuvina savs "iPhone" vai "Apple Watch" maksājumu terminālim.

Bankas pārstāvji uzsver, ka iepirkties ar "Apple Pay" ir droši, jo maksājuma veikšanai nepieciešams autentificēties ar "Face ID", "Touch ID" vai ierīces piekļuves kodu, kā arī vienreizējai izmantošanai paredzētu unikālu dinamisko drošības kodu. "Apple Pay" iespējams izmantot pārtikas veikalos, aptiekās, taksometros, restorānos, kafejnīcās un daudzviet citur.

Klienti var izmantot "Apple Pay" savās "iPhone", "iPad" un "Mac" ierīcēs, lai ātrāk un ērtāk iepirktos mobilajās lietotnēs vai ar "Safari" pārlūkprogrammu apmeklētajos interneta veikalos. Izmantojot "Apple Pay", nav nepieciešams veidot lietotāja kontus vai regulāri no jauna norādīt piegādes un apmaksas informāciju. Ar "Apple Pay" var samaksāt arī "Apple Watch" lietotnēs.

Bankā skaidro, ka tad, kad klienti pievieno kredītkarti vai debetkarti "Apple Pay", reālais kartes numurs netiek saglabāts ne ierīcē, ne "Apple" serveros. Tā vietā tiek radīts unikāls ierīces konta numurs jeb digitālās kartes numurs. Šis numurs tiek šifrēts un droši glabāts “Secure Element” mikroshēmā – tas ir atbilstoši nozares standartiem sertificēts mikročips, kas paredzēts maksājumu informācijas drošai glabāšanai ierīcē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!