Foto: LETA

Šogad notikušajās likvidējamajai AS "Latvijas Krājbanka" un tās meitasuzņēmumiem piederošo nekustamo un kustamo īpašumu un uzņēmumu kapitāldaļu izsolēs kopumā ir pārdoti īpašumi par 5 007 145 latiem, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "Latvijas Krājbankas" administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Kopumā ir pārdoti "Latvijas Krājbankai" iepriekš piederējušie īpašumi par 4 678 534 latiem un bankas meitasuzņēmumiem piederējušie īpašumi par 328 611 latiem.

Šogad bija paredzēts izsolīt 84 "Latvijas Krājbankai" piederošus nekustamos un kustamos īpašumus un uzņēmumu kapitāldaļas, kā arī 13 īpašumus, kas piederēja bankas meitasuzņēmumiem.

Izsolēs šogad ir izdevies pārdot 26 "Latvijas Krājbankai" piederošus nekustamos īpašumus, 18 transportlīdzekļus, vienu jahtu, četru bankas meitasuzņēmumu kapitāldaļas un prasījuma tiesības pret uzņēmumu SIA "Alunāna biroji".

Tāpat šogad izsolēs ir izdevies pārdot bankas meitasuzņēmumiem piederējušos trīs nekustamos īpašumus un vienu transportlīdzekli - ekskluzīvo automašīnu "Lamborghini Gallardo".

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa maijā nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt "Latvijas Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!