Foto: AFP/Scanpix

Latvijas banku sektors kopš gada sākuma par 2,8% audzējis piesaistīto noguldījumu apmēru, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotā informācija.

Šogad jūnija beigās bankas noguldījumos piesaistījušas 20,054 miljardus eiro, kas ir par 2,8% vairāk nekā 2013.gada nogalē un par 9,8% vairāk nekā pērn jūnija beigās.

Lielākās noguldījumu piesaistītājas ir "Swedbank", "ABLV Bank", "Rietumu banka", "SEB banka", banka "Citadele".

"Swedbank" pirmā pusgada beigās noguldījumos bija piesaistījusi 3,562 miljardus eiro, kas ir par 3,8% mazāk nekā pērn gada beigās, bet par 11,2% vairāk nekā pērn jūnija beigās.

Otra lielākā noguldījumu piesaistīja jūnija beigās bija "ABLV Bank", kas piesaistījusi 2,966 miljardus eiro, kas ir par 7,6% vairāk nekā pērn gada beigās un par 11,3% vairāk nekā pērn jūnija beigās.

Trešā lielākā noguldījumu piesaistītāja pirmā pusgada beigās bija "Rietumu banka", kura piesaistījusi 2,654 miljardus eiro. Kopš pagājušā gada beigām "Rietumu bankas" piesaistīto noguldījumu apmērs audzis par 4%, bet salīdzinājumā ar pagājušā gada jūnija beigām pieaugums ir 24,4%.

Ceturtajā vietā pēc piesaistīto noguldījumu apmēra ir "SEB banka", kura jūnija beigās piesaistījusi 2,096 miljardus eiro. Salīdzinājumā ar 2013.gada beigām "SEB bankas" piesaistīto noguldījumu apmērs samazinājies par 1,2%, bet salīdzinājumā ar pērnā jūnija beigām tas audzis par 21,1%.

Piektajā vietā pēc piesaistīto noguldījumu apmēra ir banka "Citadele", kura šogad jūnija beigās noguldījumos piesaistījusi 1,806 miljardus eiro, kas ir par 3,4% mazāk nekā pērn gada beigās, bet par 4,9% vairāk nekā pērn jūnija beigās.

Sestajā vietā pēc piesaistītajiem noguldījumiem ir "Nordea Bank" AB Latvijas filiāle, kura pirmā pusgada beigās noguldījumos piesaistījusi 1,53 miljardus eiro. Salīdzinājumā ar pērnā decembra beigām piesaistīto noguldījumu apjoms audzis par 15,6%, bet salīdzinājumā ar pagājušā gada jūnija beigām kāpums ir 24%.

Septītā lielākā noguldījumu piesaistītāja šogad jūnija beigās bija "DNB banka" - 1,048 miljardi eiro, astotajā vietā bija "Norvik banka" - 741,826 miljoni eiro, devītajā - "PrivatBank" - 605,038 miljoni eiro.

Savukārt desmitajā vietā ir "Baltikums Bank", kura šogad jūnija beigās noguldījumos piesaistījusi 447,389 miljonus eiro.

No kopējiem banku sektora piesaistītajiem noguldījumiem 15,262 miljardi eiro ir pieprasījuma noguldījumi, bet 4,79 miljardi eiro - termiņnoguldījumi. Privātpersonu noguldījumi ir 6,601 miljards eiro, bet uzņēmumu noguldījumi - 11,929 miljardi eiro. Uzņēmumu noguldījumi ietver piesaistītos noguldījumus no citiem finanšu starpniekiem, apdrošināšanas sabiedrībām, valsts nefinanšu sabiedrībām, privātajām nefinanšu sabiedrībām, biedrībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!