Foto: Publicitātes foto

"Storent Holdings", Latvijā vadošais un viens no lielākajiem būvniecības tehnikas nomas uzņēmumiem Baltijā, ziņo par savu obligāciju publisko piedāvājumu, pamatojoties uz pamatprospektu, kas publicēts uzņēmuma mājaslapā un "Nasdaq Riga".

"Storent Holdings" piedāvā 150 000 parādzīmju ar vienas parādzīmes nominālvērtību 100 eiro. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2025. gada 21. decembris.

Procentu likme tiks noteikta izsolē, kurā investoriem būs trīs izvēles varianti – 9%, 10% vai 11%. Izsolē var piedalīties gan institucionālie, gan privātie investori. Parakstīšanās periods sākas 2. jūnijā un ilgs līdz 2023. gada 16. jūnija plkst. 15.30 pēc Latvijas laika laika, savukārt rezultāti tiks paziņoti 19. jūnijā.

Plānots, ka obligācijas tiks kotētas Baltijas Obligāciju sarakstā drīz pēc emisijas.

""Storent Investments" pirmo reizi emitēja obligācijas jau 2017. gadā. Taču šobrīd tiek atvērta parakstīšanās uz pirmajām "Storent Holdings" obligācijām. Ieguldījums uzņēmumā "Storent" ir ieguldījums modernu, drošu un ilgtspējīgu būvniecības tehnikas nomas procesu attīstībā Baltijā un Ziemeļvalstīs," saka "Storent Holdings" valdes loceklis Andris Pavlovs.

Uzņēmums arī aicina potenciālos investorus piedalīties investīciju vebinārā 6. jūnijā plkst. 14.00.

2022. gadā uzņēmums "Storent Holdings" neto peļņa sasniedza 4,7 miljonus eiro. Pagājušajā gadā uzņēmuma pašu kapitāls sasniedza 23 miljonus eiro, kas veido 45% no uzņēmuma bilances un būtiski uzlabo grupas stabilitāti. Plānots, ka 2023. gadā "Storent Holdings" palielinās ieņēmumus par 10% un sasniegs aptuveni 5 miljonu eiro neto peļņu.

Piedāvājuma perioda sākums 2023. gada 2. jūnijs un beigas 2023. gada 16. jūnijs.

"Storent" tika dibināts 2008. gadā ar mērķi izveidot efektīvu celtniecības tehnikas nomas uzņēmumu. Tas ir lielākais būviekārtu nomas uzņēmums Latvijā, un tam ir viena no lielākajām tirgus daļām arī Igaunijā un Lietuvā, kā arī izvērsta darbība Somijā un Zviedrijā. Šobrīd "Storent" pārvalda 26 nomas noliktavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!