Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) svētdien paziņoja, ka joprojām nav pieņemts lēmums par to, vai tā vadītāja Kristalina Georgijeva saglabās savu amatu.

Juristu firmas "WilmerHale" veikta izmeklēšana liecina, ka Georgijeva savā iepriekšējā darbavietā Pasaules Bankā (PB) likusi darbiniekiem mainīt reitingu "Doing Business", lai izpatiktu Ķīnai.

Nedēļas nogalē SVF valde kārtējo reizi tikās ar "WilmerHale" pārstāvjiem un Georgijevu.

Fonds svētdienas vakarā norādīja, ka tas savā izvērtējumā panācis ievērojamu progresu un drīzumā tiks pieņemts lēmums.

Jau ziņots, ka PB veidoja 2018.gada reitingu, kamēr bankas vadība bija iesaistījusies sensitīvās sarunās saistībā ar tā aizdevumu kapitāla palielināšanu, kas balstījās uz vienošanās panākšanu ar Ķīnu un ASV.

Dažas nedēļas pirms reitinga publiskošanas 2017.gada oktobra beigās PB tā laika prezidents Džimjons Kims un galvenā izpilddirektore Georgijeva lūdza darbiniekiem aplūkot iespējas atjaunināt metodoloģiju attiecībā uz Ķīnu, liecina juristu firmas "WilmerHale" veiktā izmeklēšana.

Kims pārrunāja reitingu ar Ķīnas augstākā līmeņa amatpersonām, kurus neapmierināja valsts atspoguļojums tajā, un viņa palīgi ierosināja diskusijas attiecībā uz šī rezultāta uzlabošanu.

Georgijeva šīs apsūdzības noliegusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!