Foto: F64
Zviedrijas banku grupas "Swedbank" vadītājs Mikaels Volfs izteicies, ka banka plāno turpināt paplašināt darbību Baltijas valstīs un sākt reģionā palielināt aizdevumu apjomu, atsaucoties uz Zviedrijas laikrakstu "Svenska Dagbladet", vēsta "Postimees Online".

Intervijā Zviedrijas laikrakstam Volfs norādīja, ka banka ir gatava palielināt aizdevumu apjomu Baltijas valstīs, taču pieprasījums patlaban ir ļoti zems.

"Taču mēs jau novērojam pazīmes, ka situācija mainīsies," sacīja Volfs.

"Swedbank" Latvija trešdien, 16.jūnijā, plkst.11 organizē preses konferenci, kurā stāstīs par jaunākajām tendencēm kreditēšanas tirgū, bankas kredītpolitiku, kā arī iedzīvotāju aptauju par pieprasījumu mājokļu tirgū.

Tāpat tiks sniegta informācija par to, kuri klienti grib un var aizņemties, bet kuriem tas nebūtu ieteicams.

Pasākumā, kas notiks "Swedbank" centrālajā ēkā, piedalīsies "Swedbank" Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja un valdes locekle Latvijā Oksana Sivokobiļska un "Swedbank" Privātpersonu finansēšanas daļas vadītājs Dzintars Kalniņš.

Kā ziņots, "Swedbank" operacionālā peļņa Latvijā pirmajā ceturksnī pirms uzkrājumiem bija 14 miljoni latu, bet pēc uzkrājumu veikšanas "Swedbank" zaudējumi sasnieguši 45 miljonus latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Jakubovska.

Kopējie ienākumi pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni samazinājās par 10% - līdz 31 miljonam latu, savukārt izdevumi saruka par 9% - līdz 16 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!