Foto: DELFI

AS "Swedbank" POS termināļu tīklā ieviesta funkcija, kas ļauj pieņemt Ķīnas maksājumu sistēmas "UnionPay" norēķinu kartes, portālu "Delfi" informēja bankā.

Šis jauninājums paver iespējas Ķīnas tūristiem tagad arī pie Latvijas tirgotājiem norēķināties ar pasaulē lielākās maksājumu karšu organizācijas "UnionPay" kartēm.

Tirgotājiem papildu darbības nav jāveic, jo šī funkcija "Swedbank POS" termināļu tīklā tiek aktivizēta automātiski.

"UnionPay" ir Ķīnas banku karšu industrijas asociācija un lielākā maksājumu karšu organizācija pasaulē pēc izsniegto karšu skaita. Kopumā tā ir izsniegusi ap 7 miljardus maksājumu karšu vairāk nekā 49 pasaules valstīs. Teju 100 miljoni karšu izsniegtas ārpus kontinentālās Ķīnas. "UnionPay" sadarbojas ar vairāk nekā 1800 institūcijām visā pasaulē, tās izsniegtās kartes pieņem vairāk nekā 170 valstīs 51 miljoniem tirgotāju.

"Pēdējo sešu gadu laikā Ķīnas tūristu skaits Latvijā ir palielinājies sešas reizes. Esam priecīgi, ka UnionPay karšu īpašniekiem, viesojoties Latvijā, būs iespēja norēķināties ar kartēm Swedbank POS termināļu tīklā, bet tādējādi tirgotājiem tas ļauj apkalpot vēl plašāku klientu loku. Ar šo sadarbību Swedbank kļūst par pirmo banku Latvijā, kas sāk pieņemt Ķīnas UnionPay kartes bankas POS termināļu tīklā," sacījusi "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

Pēc Centrālās Statistikas pārvaldes datiem 2017. gada gadā tika uzņemti 22 774 viesi no Ķīnas, kas ir 10,8 % pieaugums salīdzinot ar 2016. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!