Foto: Paula Čurkste/LETA

"Swedbank Latvija" akcionārs "Swedbank Baltics" bankas padomē ir ievēlējis divas ar "Swedbank Grupu" iepriekš nesaistītas padomes locekles. Par "Swedbank" padomes loceklēm Latvijā ievēlētas Renāte Strazdiņa un Katrīne Judovica.

Pēc jauno padomes locekļu pievienošanās, bankas padome strādās sešu cilvēku sastāvā.

Šobrīd "Swedbank Latvija" padomē darbojas padomes priekšsēdētājs Jons Lidefelts, kā arī padomes locekļi Tīna Sepa, Tarmo Pajumets un Mustafa Messili. Neatkarīgās padomes locekles izraudzītas, lai stiprinātu bankas pārvaldību. Padomes uzdevums ir uzraudzīt bankas valdes darbību, kā arī nodrošināt bankas stratēģisko mērķu sasniegšanu un risku atbilstošu pārvaldību.

Neatkarīgu padomes locekļu ievēlēšana ir Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksā izvirzīts būtisks labas korporatīvās pārvaldības princips, kas veicina uzņēmuma darbības caurspīdīgumu un ilgtermiņa vērtības pieaugumu. Turklāt, izvēloties neatkarīgos padomes locekļus arī no katras meitasbankas mītnes valsts, "Swedbank Baltics" ne tikai stiprina saikni ar vietējo sabiedrību, bet arī vairo viedokļu dažādību "Swedbank" padomē, skaidro kredītiestādē.

Renātes Strazdiņas profesionālā pieredze ietver gan karjeru auditorsabiedrībās PWC un EY konsultāciju jomā, gan akadēmisko darbu Rīgas Tehniskajā universitātē un Rīgas Stradiņa universitātē kā lektorei un pētniecei. Pašreiz Strazdiņa ir "Microsoft" Digitālās transformācijas pakalpojumu segmenta vadītāja Centrālaustrumreiropas reģionā. Paralēli uzņēmējdarbībai viņa ir bijusi Amerikas Tirdzniecības kameras valdes locekle un Latvijas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju asociācijas valdes locekle.

Katrīne Judovica ir vadītāja ar 25 gadu pieredzi Latvijas uzņēmējdarbības vidē. Pēc ilgstošas vadītājas karjeras "Narvesen Baltija" un "Preses Apvienība", viņa šobrīd ir "MOT Foundation" vadītāja, viena no nevalstiskās organizācijas "MOT Latvija" dibinātājām. Kopš 2020. gada sākuma ir Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas padomes priekšsēdētāja. Katrīne Judovica arī ilgstoši darbojusies Ārvalstu investoru padomē Latvijā. Viņa arī darbojas kā līderības mentors jaunajiem vadītājiem, īpašu lomu veltot pārmaiņu vadības, ētikas un ilgtspējas jēdzieniem uzņēmuma un sabiedrības kontekstā.

Paredzams, ka Renāte Strazdiņa un Katrīne Judovica padomes locekļu pienākumus sāks pildīt 2021. gada novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!