Foto: Publicitātes attēls

Pēc vairāk nekā 14 gadiem, no kuriem vairāk nekā pieci pavadīti Swedbank Latvija vadītāja amatā, "Swedbank Latvija" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis pieņēmis lēmumu savas darba gaitas turpināt ārpus Latvijas un "Swedbank Grupas". No 2022. gada 1. janvāra par valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāju kļūs pašreizējais valdes loceklis un "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis, ziņo bankas pārstāvji.

"Reinis Rubenis kā valdes priekšsēdētājs ir veiksmīgi vadījis "Swedbank" Latvijā. Viņa vadībā "Swedbank" Latvijā ir kļuvusi par spēcīgu un efektīvu banku, kas spējusi nodrošināt arī labus finanšu rezultātus. Tāpat augstu vērtējams ir Reiņa ieguldījums tieši sabiedriski nozīmīgu jautājumu aktualizēšanā, piemēram ilgtspējas, finanšu pratības vai izglītības kvalitātes jomā. Vēlos pateikties Reinim par viņa ieguldījumu un novēlēt veiksmi un panākumus nākamajos profesionālajos izaicinājumos," saka "Swedbank" vadītājs Baltijā Jons Lidefelts.

Rubenis ir zināms gan kā Latvijas Finanšu nozares asociācijas Padomes priekšsēdētājas vietnieks, gan arī kā finanšu nozares viedokļu līderis, kurš aktīvi iestājies par uzņēmumu finansēšanas ierobežojumu mazināšanu, kas rezultējies reinvestētās peļņas neaplikšanā ar nodokļiem, gan citiem kreditēšanas veicināšanas pasākumiem. Tāpat Rubenis atbalstījis daudzveidīgas sabiedrības iesaistes iniciatīvas drosmīgākas, iekļaujošākas un zinošākas sabiedrības veidošanai.

"Šis ir bijis aizraujošs laiks, un esmu ļoti pateicīgs visai Swedbank komandai, ar ko kopā šajos gados esam sasnieguši neticami daudz – jau trešo gadu pēc kārtas esam mīlētākais zīmols un labākais darba devējs, esam jauniešu izvēle banku sektorā numur viens un pēdējos piecos gados esam spējuši audzēt tirgus daļas praktiski visos produktos. Esmu drošs, ka Lauris Mencis kopā ar pārējo "Swedbank" vadības komandu, turpinās efektīvi attīstīt "Swedbank"," atzīst Rubenis.

Mencis "Swedbank" strādā jau vairāk nekā 20 gadus, vada Uzņēmumu pārvaldi, kā arī iepriekš vadījis dažādas bankas struktūrvienības – gan lielo uzņēmumu apkalpošanas daļu, gan mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļu un pirms tam arī starptautisko klientu apkalpošanas nodaļu. Izglītību ieguvis ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā Rīgas Ekonomikas Augstskolā, turpat arī iegūts maģistra grāds biznesa administrācijas studijās. Mencis ir "Swedbank Latvija" vadības komandas loceklis kopš 2020. gada septembra.

Atklāts konkurss uz "Swedbank Latvija" vadītāja amatu tiks izsludināts tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!