Foto: Shutterstock

"Swedbank", "Nordea" un "SEB banka" plāno iesaistīties valsts atbalsta programmā mājokļu iegādei ģimenēm ar bērniem, pastāstīja aptaujātie banku pārstāvji.

"Swedbank" bankas ārējās komunikācijas vadītāja Vineta Savicka pavēstīja, ka līgums par iesaisti valsts atbalsta programmā mājokļu iegādei ģimenēm ar bērniem ar Latvijas attīstības finanšu institūciju "Altum" tiks parakstīts piektdien, 13.martā.

Viņa atgādināja, ka Ekonomikas ministrijas izstrādātā mājokļa atbalsta programma paredz sniegt valsts galvojumu ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei vai būvniecībai. Galvojuma maksimālā summa atkarīga no bērnu skaita ģimenē. Ja ģimenē ir viens nepilngadīgs bērns, galvojums ir 10%, bet ne vairāk kā 10 000 eiro. Ja ģimenē aug divi nepilngadīgi bērni, maksimālais galvojuma apmērs ir līdz 15 000 eiro. Ja ģimenē ir trīs un vairāk bērnu, galvojums ir 20%, bet ne vairāk kā 20 000 eiro.

Savukārt "SEB bankas" korporatīvās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke informēja, ka banka ir noslēguma sarunu fāzē ar "Altum" un parakstīs sadarbības līgumu jau tuvākajās dienās.

Arī "Nordea Bank" Latvijas filiāles sabiedrisko attiecību vadītāja Signe Lonerte apstiprināja, ka banka šobrīd piedalās sarunās ar "Altum" par iesaisti valsts atbalsta programmā mājokļu iegādei ģimenēm ar bērniem.

Jau vēstīts, ka minētajā programmā "Altum" izsniedz galvojumus banku aizdevumiem ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei vai būvniecībai.

"Altum" sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte iepriekš norādīja, ka "Altum" šobrīd ar trim bankām strādā pie līgumu saskaņošanas par to dalību mājokļu galvojumu programmā.

Šobrīd minētajā programmā ir iesaistījusies vienīgi banka "Citadele".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!