Foto: LETA

"Swedbank" Baltijas valstīs privātpersonām piedāvās norēķinu kartes, kas izgatavotas no 85% pārstrādātu materiālu. Plastmasas ietaupījums, ko paredz katras kartes izgatavošana, ir 3,18 g, informē banka.

Banka norāda, ka tādējādi līdz 2021. gada beigām Latvijā karšu izgatavošanai tiks ietaupīts vairāk nekā 151 kg plastmasas, savukārt Baltijā – ietaupījums pārsniegs vairāk nekā 472 kg. "Swedbank" ilgtspējas stratēģija paredz pakāpenisku pāreju uz pilnībā jeb 100% pārstrādātām kartēm līdz 2022. gada beigām.

Jaunās kartes tiks izsniegtas pakāpeniski – jauniem bankas klientiem, kas izvēlēsies kļūt par maksājumu kartes un/ vai kredītkartes īpašniekiem, vai esošie klienti, kas pieteiksies minēto karšu aizvietošanai (kartes pazaudēšanas, bojājumu u.c. gadījumos), saņems videi draudzīgās kartes. Savukārt esošajiem klientiem pārstrādāto materiālu kartes tiks piedāvātas, sākot no 2022. gada.

"Swedbank" Ilgtspējas attīstības vadītāja Latvijā Adriāna Kauliņa norāda, ka Latvijā kopumā privātpersonām un uzņēmējiem šajā gadā izsniegts vairāk nekā viens miljons norēķinu karšu, bet visā Baltijā izsniegti vairāk nekā 3,7 miljoni karšu, turklāt karte tiek mainīta vidēji ik pēc trīs līdz četriem gadiem, ietekmes uz vidi samazinājums būs ievērojams.

2021. gada vasarā "Swedbank" veiktais pētījums atklāj, ka sabiedrības gaidas attiecībā uz uzņēmumu ieguldījumu vides piesārņojuma mazināšanā ir augstas un tām ir tendence palielināties: jau šodien 46% aptaujāto sagaida no uzņēmumiem savas ietekmes vadību attiecībā uz piesārņojuma samazināšanu un atbildības uzņemšanos par savu produktu vai pakalpojumu vides ietekmi. "Swedbank" ir apņēmusies attīstīt biznesu saskaņā ar Parīzes nolīgumu klimata pārmaiņu jomā un dot savu pienesumu ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu 2030 sasniegšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!