Foto: DELFI
Nepatiesu baumu satricinātā situācija ap Latvjas lielāko banku "Swedbank" stabilizējas un bankas klientu aktivitāte pie bankomātiem un filiālēs mazinās - no pusnakts līdz pirmdienas plkst. 12:00 bankomātos kopumā izņemti 4,5 miljoni latu, informē banka.

Bankas pārstāve Kristīne Jakubovska norāda, ka tas ir aptuveni divas reizes vairāk nekā šajā laikā parasti.

Banka uzskata, ka situācija pamazām normalizējas, jo cilvēki redz, ka "Swedbank" turpina darbu kā ierasts, nodrošinot visas klientiem nepieciešamās finanšu operācijas. Arī skaidras naudas izņemšana no bankomātiem samazinājusies piecas reizes, salīdzinājumā ar svētdienu, kad nepamatotu baumu rezultātā tika sasniegta lielākā cilvēku aktivitāte pie bankomātiem, norāda banka. "Arī šobrīd banka aktīvi strādā filiālēs, lai sniegtu cilvēkiem pakalpojumus, ko viņi vēlas saņemt un vienlaikus atgādina, ka norēķini ar karti notiek ikdienas režīmā," uzsver "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Latvijā Māris Mančinskis.

Jau ziņots, ka svētdien pēcpusdienā izplatoties nepamatotām baumām par "Swedbank" finanšu grūtībām, satraukušies bankas klienti kopumā bankomātos un filiālēs izņēmuši aptuveni 24 miljonus latu, kas ir mazāk nekā 1% no bankas kopējā depozītu apjoma

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vēlētos, lai likumsargi atrastu, kas bija pirmavots baumām, kas svētdien vakarā izraisīja "Swedbank" klientu paniku un garas rindas pie bankomātiem. FKTK lūgusi Drošības policijai izmeklēt baumu izplatīšanu, un DP ir ierosinājusi kriminālprocesu, turklāt premjers Valdis Dombrovskis (V) norāda, ka baumas izplatītas apzināti.

Svētdien internetā izplatījās baumas par "Swedbank" problēmām. Cilvēki rindās stāvēja pie bankomātiem, lai izņemtu naudu. Savukārt bankas pārstāvji baumas par problēmām noliedza, apliecinot, ka banka strādā normālā režīmā, un banka turpināja papildināt bankomātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!