Foto: Publicitātes attēli

"Swedbank" un nekustamo īpašumu attīstītājs AS "Kapitel" vienojušies par aizdevumu 35 miljonu eiro apjomā darījuma kompleksa "Elemental Business Centre" būvniecībai Rīgā, Skanstē.

AS "Kapitel" kopējās investīcijas "Elemental Business Centre" ir virs 60 miljoniem eiro un projekts tiks pabeigts šī gada rudenī. Projektu raksturo ilgtspējas un inovatīvas būvniecības risinājumi.

Biroju centrs pretendē uz BREEAM 'Outstanding' novērtējumu, tādējādi kļūstot par pirmo ēku Latvijā ar augstāko iespējamo novērtējumu, kā arī A+ energoklases sertifikātiem, kas atbilst "Swedbank" ilgtspējīga aizdevuma kritērijiem.

"Ilgtspējīgu un energoefektīvu risinājumu ieviešana jauno projektu īstenošanā kļūst par pašsaprotamu nozares praksi un telpu nomnieki pieprasa atbilstību augstākajiem standartiem," akcentē "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Jevgenijs Ivanovs.

Šīs biroju ēkas spāru svētki tika svinēti aizvadītajā nedēļā. "Elemental Business Centre" veidos divas ēkas, kuru iznomājamā platība ir 21 tūkst. kvadrātmetru. Ekspluatācijā to plānots nodot šī gada rudenī.

"Kapitel" ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu uzņēmumiem Baltijā ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi un vairāk nekā 244 tūkst. kvadrātmetru nomas telpu portfeli. Tas attīsta un pārvalda tirdzniecības centrus, viesnīcas, biroju ēkas un loģistikas centrus. Latvijā uzņēmuma portfelī ir tādi projekti kā tirdzniecības centri "Spice" un "Spice Home", un Benjamiņu nams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!