Foto: Pixabay

"Swedbank" klienti no šodienas var ieguldīt 12 ieguldījumu fondos, ko pārvalda Zviedrijas aktīvu pārvaldītājs "Swedbank Robur", informē kredītiestāde.

Latvijā iedzīvotāju interese par ieguldījumiem pēdējā laikā strauji augot – pēc "Swedbank" datiem, klientu ieguldījumi dažādos fondos pagājušajā gadā pieauga gandrīz deviņas reizes. Banka norāda, ka ieguldījumu fondi ir piemēroti gan pieredzējušiem investoriem, gan arī cilvēkiem, kas tikai uzsāk savu investīciju pieredzi.

"Swedbank Robur" ir viens no vadošajiem aktīvu pārvaldītājiem Ziemeļeiropā un lielākais fondu aktīvu pārvaldītājs Zviedrijā. "Swedbank Robur" ir dibināts 1967. gadā, un patlaban tā pārvaldīšanā ir aktīvi 166 miljardu eiro apmērā, pārvaldot gandrīz 90 ieguldījumu fondus, kas aptver visus galvenos reģionus, sektorus un aktīvu kategorijas. "Swedbank Robur" apkalpo vairāk nekā 4 miljonus privāto, institucionālo un korporatīvo klientu, informē bankā.

"Tuvāko mēnešu laikā "Swedbank Robur" pārvaldīto fondu klāsts Latvijā tiks vēl paplašināts ar vairākiem aktīvi pārvaldītiem fondiem. Šie fondi būs īpaši piemēroti tiem klientiem, kuri vēlas spert pirmos soļus investīciju pasaulē," pauž "Swedbank" investīciju daļas eksperts Rolands Zauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!