Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Šā gada pirmajā ceturksnī "Swedbank" Latvijā guvusi 61 miljonu eiro lielu peļņu, atskaitās banka. Pagājušā gada 1. ceturksnī tās peļņa bijusi 22 miljoni eiro. Tā palielinājusies, jo pieauguši bankas ieņēmumi, tāpat ir auguši arī tās izdevumi.

Tīrie procentu ienākumi šajā periodā ir palielinājušies par 52 miljoniem eiro, kamēr tīrie komisiju ienākumi ir palielinājušies par 2 miljoniem eiro.

Finansēšanā bankas kredītportfeļa apmērs ir pieaudzis par 9 procentiem. Mājsaimniecību kreditēšanas apjomi palielinājušies par 7 procentiem, kamēr uzņēmumu kredītportfelis palielinājies par 12 procentiem.

Depozīti, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, ir pieauguši par 9 procentiem. Mājsaimniecību depozīti pieauga par 6 procentiem, kamēr uzņēmumu depozīti par 14 procentiem.

Savukārt kopējie bankas izdevumi pirmajā ceturksnī ir sasnieguši 31 miljonu eiro (26 miljoni pērnā gada 3 mēnešos). Savukārt kredītuzkrājumi šajā laika posmā ir bijuši 1,1 miljons eiro (0 milj. eiro pērn).

"Par spīti globālajiem izaicinājumiem finanšu tirgos un ekonomikā kopumā, "Swedbank" pozīcijas ir stabilas un tas ļauj mums aktīvi darboties divos bankas pamatbiznesa virzienos: gan veicināt kreditēšanas izaugsmi, atbalstot ilgtspējīgo risinājumu ieviešanu, gan veicināt sabiedrības finanšu veselības uzlabošanos, sākot no depozītiem līdz pat investīciju iespējām akcijās un fondos, kam esam palielinājuši bezmaksas glabāšanas iespējas," komentē "Swedbank Latvija" valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis.

Cita starpā banka turpinās darbu pie kreditēšanas veicināšanas. Drīzumā tā plāno atklāt reģionālo biroju Liepājā. Vēl tā plāno būtiski palielināt savas investīcijas izglītības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!